Un ostatic italian a fost eliberat. Fusese răpit în 2016 la frontiera dintre Turcia şi Siria

Publicat: Miercuri, 22 Mai 2019 22:29 // Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2019 22:29 // Sursa: romaniatv.net

Şeful guvernului italian Giuseppe Conte a anunţat miercuri eliberarea unui ostatic italian, Alessandro Sandrini, răpit în 2016 la frontiera dintre Turcia şi Siria, relatează AFP.

"Compatriotul nostru Alessandro Sandrini a fost eliberat după o acţiune coordonată pe teritoriu străin", a anunţat Conte într-un scurt comunicat, în timp ce tatăl ostaticului a spus presei că este vorba despre Siria.

"Fiul meu este liber. El se află încă în Siria, dar este în mâinile carabinierilor. Sunt mai mult decât fericit, este sfârşitul unui coşmar", a declarat Gianfranco Sandrini, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Media italiene au relatat abia în august 2018 despre răpirea lui Alessandro Sandrini, în vârstă de 32 de ani, care a avut loc în octombrie 2016, în timp ce el se afla în vacanţă în Turcia, potrivit Agerpres.

Mama lui a rupt tăcerea recomandată de Ministerul de Externe după ce a primit mai multe scurte apeluri telefonice de la fiul său şi cel puţin o înregistrare video, în care el era în genunchi, îmbrăcat într-un combinezon portocaliu, şi sub ameninţarea unor oameni înarmaţi.

"Vă rog să mă ajutaţi, sunt obosit. Mă vor ucide dacă situaţia nu este rezolvată rapid", afirma el într-o înregistrare în care mai apăreau doi oameni înarmaţi.

Parchetul de la Roma, care îl va interoga la revenirea sa în Italia, a deschis o anchetă în cazul răpirii sale.

La revenirea sa în oraş, în Brescia, Alessandro Sandrini va fi probabil plasat în arest la domiciliu, întrucât este implicat în doua procese, potrivit Agerpres.

El era vizat de un mandat de arestare întrucât este suspectat de tăinuire, după ce a încercat să vândă tablete furate, dar şi de un jaf cu un complice în 2016, înainte de a pleca în Turcia.

Potrivit media italiene, acest mandat de arestare, sinonim cu încarcerarea, ar urma să fie înlocuit cu arestul la domiciliu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H