Un pacient de 74 de ani s-a aruncat de la etajul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Povestea sa este cutremurătoare

Un pacient în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul al treilea al unităţii medicale. Bărbatul le-a povestit colegilor de salon că suferă din cauza singurătăţii, după ce soţia l-a părăsit.

09 mai 2019, 12:36
Un pacient de 74 de ani s-a aruncat de la etajul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Povestea sa este cutremurătoare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş, Emanuela Rugină, bărbatul de 74 de ani, din localitatea Şincai, a murit în noaptea de miercuri spre joi. Acesta ar fi deschis fereastra salonului în care era internat, aflat la etajul al treilea, şi s-ar fi aruncat în gol.

„În jurul orei 01.15 am fost sesizaţi că o persoană ar fi fost găsită decedată în curtea Spitalului Clinic Judeţean. Colegii s-au deplasat la faţa locului, au constatat că se confirmă cele sesizate. Am identificat victima în persoana unui bărbat de 74 de ani, din comuna Şincai, judeţul Mureş. Cadavrul acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei, iar în cauză efectuăm cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Emanuela Rugină, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, citat de Mediafax.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Edith Simona Ianoşi, a precizat că bărbatul a mai avut o tentativă de sinucidere, pe 1 mai. Acesta le-ar fi povestit colegilor de salon că suferă din cauza singurătăţii, după ce soţia l-ar fi părăsit.

„A fost internat în cadrul Spitalului Judeţean Mureş, respectiv pe Secţia Medicină Internă, în data de 6 mai. Pacientul a fost internat pentru un sindrom dureros abdominal, de etiologie neprecizată. Acest pacient a mai avut o tentativă de suicid, în data de 1 mai, atunci a încercat să-şi ia viaţa, încercând să-şi tăie venele. A fost internat atunci pe Secţia de Chirurgie Plastică, unde s-a rezolvat cazul din punct de vedere al chirurgiei plastice. Tot în data de 1 mai, pacientul a fost consultat la Psihiatrie, unde s-a pus diagnosticul de depresie severă, s-a recomandat un tratament psihiatric”, a spus Edith Simona Ianoşi.

Conform colegilor de salon, bărbatul ar fi avut un comportament ciudat pe parcursul întregii zile de miercuri.

„Am înţeles că pacientul, din ce spun colegii de salon, într-adevăr avea tendinţa de a vorbi destul de negativ despre lumea din jur, dar nu a propunţat cuvântul suicid. Pacientul a aşteptat până toată lumea s-a culcat, la ora 24.00 asistenta de secţie a făcut ultima vizită, inclusiv medicul de gardă a fost la ora 20.00 în vizită, dar nu a găsit nereguli. La ora 01.00, după câte am înţeles, nimeni nu a văzut, pacientul s-a aruncat, din nefericire, de la etajul 3, din salonul 8 al Secţiei de Medicină Internă şi a fost găsit de către salvarea care se îndrepta spre Secţia de Medicină Internă ca să ducă un alt caz”, a mai precizat Edith Simona Ianoşi.

Pacientul a declarat, la internare, că locuia cu mama lui.