Un pacient din Spitalul Judeţean Vaslui, CERCETAT PENAL după ce a provocat un incendiu la Unitatea de Primiri Urgenţe

Un bărbat de 60 de ani, din comuna vasluiană Zăpodeni, este cercetat de poliţişti pentru distrugere, fiind acuzat că a provocat un incendiu în izolatorul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, unde rămăsese nesupravegheat după acordarea asistenţei medicale.

04 ian. 2016, 15:39
Un pacient din Spitalul Judeţean Vaslui, CERCETAT PENAL după ce a provocat un incendiu la Unitatea de Primiri Urgenţe

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul a dat foc cu chibritul unui pat din izolatorul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, unde cadrele medicale l-au dus, după acordarea consultului de specialitate, pentru a fi transferat cu ambulanţa la Secţia de Psihiatrie.

Citeşte şi: INCENDIU COLECTIV. Ultimele date de la Ministerul Sănătăţii privind starea răniţilor

În scurt timp, flăcările au cuprins salteaua, lenjeria şi patul respectiv, fumul gros rezultat ducând la declanşarea sistemului de alarmare la incendiu şi, implicit, la alertarea personalului medical de la UPU.

Trei echipaje de pompieri s-au deplasat în câteva minute la spitalul vasluian, însă nu a mai fost nevoie de intervenţia echipajelor întrucât incendiul fusese stins de către angajaţii unităţii medicale, care au spart şi geamurile încăperii pentru evacuarea fumului, scrie Mediafax.

„Pe timpul cercetărilor, bărbatul de 60 de ani a afirmat că a incendiat patul pentru că i s-ar fi făcut frig. Atât pacientul în cauză, cât şi un alt bolnav aflat în respectiva încăpere au fost evacuaţi la timp de personalul medical. Pe nunele bărbatului care a provocat incendiul s-a întocmit dosar penal pentru distrugere”, a declarat, luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

După finalizarea anchetei la faţa locului, bărbatul de 60 de ani a fost transportat la Secţia de Psihiatrie a SJU Vaslui, situată la aproximativ doi kilometri de spitalul vasluian.