Un pacient grav bolnav, refuzat de două spitale din Bucureşti. Tatăl imploră ajutor pentru fiul său

Un nou caz şocant în sistemul medical. Un pacient de 38 de ani cu cancer la plămâni, internat în Târgu Jiu, așteaptă de patru zile transferul într-o clinică de boli infecțioase. Rudele bărbatului au venit la Bucureşti, unde li s-a spus că nimeni nu a cerut internarea pacientului. Asta în condiţiile în care bărbatul a luat şi stafilococul auriu care, în acest moment, îi pune viaţa în pericol.

20 mai 2019, 13:50
Un pacient grav bolnav, refuzat de două spitale din Bucureşti. Tatăl imploră ajutor pentru fiul său

Inițial, medicii din Gorj le-au spus rudelor că niciun spital din țară, cu secţie de boli infecțioase, nu dorește să-l primească. Soluţia ar fi ca familia să obțină accepul acestor spitale pe cont propriu. Rudele au venit până la București, iar aici medicii le-au spus că, de fapt, nu le-a cerut nimeni de la Târgu Jiu internarea pacientului.

„Când m-am dus la medicul Popescu să-l trateze, a zis că el îl tratează aici, că nu e nevoie să-l transfere. Dar Târgu Jiu nu vrea să-l transfere”, spune tatăl bărbatului.

„Nu m ise pare normal ca aparţinătorii să meargă să caute spital, medici ca să transfere un pacient. Eu cred că lucrul asta ar fi trebuit să se facă intre spitale”, precizează o rudă a bolnavului.

Pe lângă cancerul de plămâni, pacientul se luptă de trei luni cu stafilococul auriu, bacterie pe care a luat-o din spitale. Cu ochii în lacrimi, tatăl cere cu disperare o șansă la viață pentru fiul său

„El e în faza de nu se mai ridică, vede în ceaţă… Vă rog mult, salvaţi copilul, că nu mai pot!”, cere tatăl tânărului.

Managerul spitalului din Târgu Jiu spune că va analiza situația reclamată de rude.