Un pacient periculos a evadat din spitalul de psihiatrie de la Săpoca. UPDATE: Bărbatul a fost prins într-o casă părăsită din apropierea spitalului

Poliția a dat în urmărire națională un bărbat din Vrancea care a evadat din secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca (județul Buzău). Pacientul în vârstă de 36 de ani era internat pentru măsură de siguranță, după ce în 2018 ar fi încercat să agreseze sexual o fată.

01 mart. 2024, 09:18
Un pacient periculos a evadat din spitalul de psihiatrie de la Săpoca. UPDATE: Bărbatul a fost prins într-o casă părăsită din apropierea spitalului

UPDATE: În această dimineață, bărbatul a fost prins într-o casă părăsită, situată în zona unității medicale. Forțele de ordine au fost în alertă toată noaptea, căutându-l pe individul considerat periculos având în vedere trecutul său. Informația care a condus la prinderea bărbatului a fost dată de o localnică. Femeia a anunțat forțele de ordine că una dintre casele din zonă are un geam spart, indiciu care s-a dovedit esențial, scrie Agerpres.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Potrivit IPJ Buzău, joi seară, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Psihiatrie Săpoca, secția Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranță.

„Urmare a sesizării, au fost mobilizate cu operativitate echipaje din dispozitivul de ordine publică, dar și polițiști de investigații criminale, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii au demarat activitățile specifice în vederea depistării persoanei și înlăturării oricărei eventuale stări de pericol.

„Concomitent, au fost organizate și instituite filtre pe căile principale de acces. Bărbatul, Mocanu Sorin, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tâmboești, județul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel național”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Semnalmente: înălțime 1,75 metri, constituție atletică, păr tuns scurt, ochi albaștri, ca și particularitate prezintă postura ușor aplecată în timpul mersului. La momentul plecării din unitatea medicală, era îmbrăcat cu pijamale.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea persoanei sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Potrivit unor surse, bărbatul evadat din spitalul de neuropsihiatrie Ojasca ar fi atacat, agresat sexual și tâlhărit o fată din Tâmboiești, în vârstă de 11 ani. Întâmplarea a avut loc în octombrie 2018.