Un parc a fost EVACUAT din cauza unei VEVERIŢE infectate cu virsul care a ucis MILIOANE de oameni

O veveriţă a provocat haos într-un parc din America, după ce s-a descoperit că aceasta suferă de ciumă bubonică, boala care a omorât milioane de oameni în Evul Mediu, potrivit NY Daily News.

27 iul. 2013, 17:43
Un parc a fost EVACUAT din cauza unei VEVERIŢE infectate cu virsul care a ucis MILIOANE de oameni

Autorităţile din Los Angeles sunt în alertă, după ce în data de 16 iulie a fost prinsă veveriţa bolnavă, care  a fost diagnosticată cu ciumă bubonică. Din fericire, ea nu a intrat în contact cu oamenii. Mai mult, în prezent boală putând fi tratată cu antibiotice, dacă este descoperită la timp.

Citeşte şi Un bătrân de 75 de ani riscă să facă închisoare după ce a împuşcat o VEVERIŢĂ

Am găsit o veveriţă care avea ciumă bubonică, analizele de sânge arătând acest lucru. Mai mult, ea avea 12 purici care sunt purtătorii acestui virus„, a delcarat Dr. Jonathan Fielding, unul din doctorii care au tras alarma.

Citeşte şi Ofensiva veveriţelor. Apariţie amuzantă pe gazon, la un meci din Gold Cup VIDEO

Populaţia este avertizată să nu îşi aducă animalele în parcul respectiv, fiind afişate mai multe semne de atenţionare. De asemenea, accesul copiilor este restricţionat. Boala care a decimat populaţia Europei în Evul Mediu poate fi transmisă la om prin puricii infectaţi cu bacteria Yersinia pestis.