Un parc de panouri fotovoltaice este astăzi o afacere sustenabilă

În 2050, e posibil ca România să consume doar energie regenerabilă, spune un studiu finanțat de UE, realizat de cercetători din Danemarca. Pentru a înlocui combustibilii fosili, are nevoie, însă, de investiții în sisteme de producere și de distribuție a energiei electrice. 

30 ian. 2024, 11:27
Un parc de panouri fotovoltaice este astăzi o afacere sustenabilă

Este o piață vastă, ofertantă, care promite multiple oportunități de generare a venitului pasiv. Dacă vrei să fii independent financiar și nu știi exact în ce ar trebui să investești, fără niciun dubiu un parc fotovoltaic ar trebui să se afle pe lista ta. 

Unde se poate construi un parc fotovoltaic și care sunt factorii care fac diferența

Există și în România parcuri fotovoltaice, iar interesul spre dezvoltarea a tot mai multe proiecte este deja unul crescut. Prețurile sunt pe un trend ascendent, iar cine ia decizia de investiție mai rapid va avea și cele mai multe avantaje. Aceste parcuri se pot întinde pe suprafețe mari, chiar și de 10.000 mp, iar amplasarea lor este una strategică. 

Parcurile sunt situate în zone cu multă expunere la soare, pe terenuri plane sau ușor înclinate, astfel încât să asigure o orientare spre sud. Se ține cont de relief, de climă și de alți factori naturali care pot impacta producerea de energie regenerabilă. În același timp, se ține cont de accesul la infrastructură. De regulă, parcurile fotovoltaice de succes sunt situate atât în proximitatea rețelelor de energie electrică, cât și în apropierea infrastructurii de transport, esențială pentru montaj și mentenanță.

Care sunt cele mai bune panouri fotovoltaice de pe piață și cine le produce

De departe, cele mai cunoscute, mai eficiente și mai recomandate panouri solare sunt cele monocristaline din gama LONGi. Produsele celei mai mari companii de tehnologii solare din lume s-au dovedit a fi durabile, rezistente, eficiente, fiabile, ușor de întreținut și de montat. 

>Mai puțin recomandate sunt panourile de tip policristalin, care au o durată de utilizare mai mică și o performanță mai scăzută. LONGi oferă minim 25 de ani de garanție la panourile solare pe care le produce. Tot producătorul precizează că, începând cu anul 25, performanța panourilor scade doar până la 84,8%. Randamentul obținut de panourile solare LONGi este unul foarte bun, motiv pentru care cele mai de succes proiecte folosesc acest tip de echipament. 

 

Dacă vrei să faci cea mai bună investiție parc fotovoltaic, alege să colaborezi cu specialiștii

Îți dorești să investești în energie verde regenerabilă și, implicit, în viitorul tău? Alege, cu încredere, să colaborezi cu specialiștii pentru proiectele de investiție parc fotovoltaic. Această companie a construit multiple parcuri fotovoltaice, unele deja fiind vândute în totalitate în doar o lună din momentul în care au fost lansate. Specialiștii de aici oferă consultanță de specialitate partenerilor săi și cele mai bune soluții pentru a-și optimiza profitul, astfel încât fiecare investitor să își poată maximiza investiția și să afle cât mai multe despre conditii infiintare parc fotovoltaic.

Fiecare parc construit de această companie are o suprafață de 10.000 mp și deține pe suprafața sa peste 800 de panouri fotovoltaice. Fiecare panou este marca LONGi și are o capacitate de producție de cca 500 w. Sistemele sunt de cea mai bună calitate, echipamentele sunt de la producători de top, mentenanța se face în cele mai exigente condiții. Iată, așadar, toate semnalele care îți indică o oportunitate de investiție!