Un parlamentar american propune legea „covfefe” pentru arhivarea mesajelor lui Trump de pe Twitter

Un ales american a prezentat luni o propunere de lege denumită "covfefe", după numele misteriosului cuvânt utilizat de către Donald Trump într-un tweet devenit celebru, pentru arhivarea tuturor textelor scrise de președintele american pe rețelele sociale, transmite AFP.

13 iun. 2017, 03:25
Un parlamentar american propune legea „covfefe” pentru arhivarea mesajelor lui Trump de pe Twitter

Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Illinois, a depus un text intitulat ‘Communications Over Various Feeds Electronically For Engagement’ (COVFEFE), conform unui comunicat. 

„Utilizarea frecventă și fără un filtru de către președintele Trump a contului său personal de Twitter ca un mijloc de comunicare oficială este fără precedent”, explică alesul democrat. 

„Dacă președintele utilizează rețelele sociale pentru a face declarații spontane de politică publică, atunci noi trebuie să ne asigurăm că aceste declarații vor fi înregistrate și stocate pentru referințe ulterioare”, a arătat Quigley. 

Alesul vrea să se asigure în special că vor fi arhivate postările pe Twitter atât de pe contul personal @realDonaldTrump, cât și de pe contul oficial @POTUS. 

Marți, 30 mai, cu puțin înainte de miezul nopții, președintele american, Donald Trump, a postat pe Twitter, un cuvânt ciudat, ”covfefe”, care devenit foarte repede subiectul principal de conversație pe rețele de socializare, relatau AFP și DPA. 

”Despite the negative press covfefe” (În pofida presei negative covfefe), se putea citi pe pagina de Twitter a lui Donald Trump, aparent o referire la informațiile din presă pe care liderul american le-a ridiculizat adesea ca fiind „știri false”, scria DPA. 

În plus față de fraza care părea trunchiată, ce înseamnă covfefe? Este un mesaj criptat pentru Vladimir Putin? Sau o greșeală de scriere? Glume și comentarii hilare au început să curgă și #covfefe a devenit rapid termenul cel mai căutat și discutat pe internet. 

”Covfefe” ar însemna ”Demisionez”, ridiculizează o falsă traducere Google din rusă în engleză. Unele comentarii de genul ”să sece covfefe” ironizează promisiunea electorală a candidatului Trump, care a spus în campanie că va „seca mlaștina” corupției de la Washington. 

Pentru a evita orice confuzie, Centrul de limba engleză al Regent’s University din Londra a declarat: ”Pentru toți elevii noștri în limba engleză, putem confirma că covfefe nu este un cuvânt englezesc. Deocamdată”, scrie AFP. 

Ulterior, notoriul tweet, care a fost redistribuit de 120.000 de ori, a fost șters fără explicații, la aproximativ șase ore după ce a cucerit internetul, și un nou mesaj a fost postat: ”Who can figure out the true meaning of ‘covfefe’??? Enjoy!’ (Cine poate să înțeleagă adevăratul sens al „covfefe”??? Delectați-vă), a scris șeful Casei Albe pe contul său de Twitter. 

Donald Trump este cunoscut pentru tweet-urile sale trimise la orice oră din zi sau din noapte, de la comentarii despre o performanță televizată a actorului Arnold Schwarzenegger până la ”deficitul comercial uriaș cu Germania”.