Un pensionar din Buzău trebuie să plătească 1.000 de lei din cauza unei datorii de UN LEU

Pensionarul Constantin Davidică, din comuna buzoiană Merei, trebuie să achite la Fisc suma de 1.000 de lei. A aflat de datorie când a vrut să scoată o adeverinţă de la CAS, necesară internării soţiei în spital. I s-a spus ulterior de la ANAF că datoria către stat s-a acumulat din cauza unui venit iluzoriu de un leu, venit din dividende.

22 mart. 2015, 08:33
Un pensionar din Buzău trebuie să plătească 1.000 de lei din cauza unei datorii de UN LEU

Constantin Davidică a aflat despre uriaşa datorie de la funcţionarii Casei de Asigurări de Sănătate, potrivit adevarul.ro. A venit aici pentru a scoate o adeverinţă necesară internării soţiei în spital.

S-a găsit în registru o datorie de 1 leu după care, eu, bucuros, am zis să-l achit, ca apoi să mă întorc la Casa de Asigurări să scot adeverinţa şi să pot să îmi internez soţia. Surpriză mare! La Casă, mi-a aruncat hârtia şi mi-a zis că trebuie chitanţă de achitare a banilor. Am revenit la ANAF şi mi s-a spus că în 2012 leul meu s-a transformat în patru milioane şi 68 de lei vechi, iar în 2013, în cinci milioane şi zece lei„, a declarat Constantin Davidică.

Pensionarul a aflat că din cauza unui venit iluzoriu de un leu e dator acum la stat 1.000 de lei. „Se zice că ar veni din dividendele care au fost date dar pe care soţia le-a vândut până în 2000 şi a rămas acolo o înregistrare, cine trimite banii, cui, dar noi nu am primit acasă nimic, nici plic de înştiinţare, nici dividende şi nici leul„, a spus pensionarul.

Acesta nu va plăti aceşti bani, pentru că nu are de unde.


loading...
Partenerii noștri