Un pensionar a împrumutat 23 de lei pentru alimente de la Casa de Ajutor Reciproc

Un pensionar vâlcean a împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) suma de 23 de lei, a declarat, luni, preşedintele instituţiei, Gheorghe Răban. Acesta a adăugat că majoritatea pensionarilor trăiesc la limita subzistenţei.

18 nov. 2013, 10:10
Un pensionar a împrumutat 23 de lei pentru alimente de la Casa de Ajutor Reciproc

„Din păcate avem şi asemenea cazuri. Azi (luni – n.r.) am dat un împrumut de 23 de lei, atât avea omul fondul. Ştim că este o sumă mică, dar pentru un pensionar are altă valoare acest împrumut. Este trist că s-a ajuns în situaţia asta, ca oamenii să ajungă să se împrumute pentru pâine, ceapă, cartofi pentru că banii din pensie se duc majoritatea pe medicamente, pe întreţinere sau pe impozite. Un pensionar are un alt sistem de responsabilităţi, punând pe primul loc dările la stat şi pe ultimul loc alimentele, pe care de exemplu şi le asigură prin împrumuturi”, a precizat preşedintele instituţiei, Gheorghe Răban.

CARP Vâlcea are peste 30.000 de membri înscrişi din toate localităţile judeţului.

În medie, împrumuturile pe care CARP Vâlcea le acordă se ridică la două milioane de lei, un număr de 1.000 de pensionari apelând la acestea. Suma maximă pe care o poate împrumuta un pensionar este de 4.500 de lei.

CITEŞTE ŞI: Gest IMPRESIONANT făcut de un pensionar din Arad. Află ce a făcut cu un plic cu bani, găsit pe stradă