Un pilot a întors avionul în zbor pentru ca toţi pasagerii să vadă aurora boreală deasupra Marii Britanii

Un pilot al companiei EasyJet a făcut un viraj de 360 de grade pentru a le permite pasagerilor să admire aurora boreală. Avionul călătorea din Islanda către Manchester în timp ce aurora boreală a luminat cerul din Marea Britanie, scrie BBC.

01 mart. 2023, 15:14
Un pilot a întors avionul în zbor pentru ca toţi pasagerii să vadă aurora boreală deasupra Marii Britanii

Pasagerul Adam Groves a povestit că priveliștea „incredibilă” a „încununat” călătoria sa de patru nopți, în care s-a și logodit, dar în care nu reuşise să vadă aurora boreală. Bărbatul se afla alături de logodnica sa pe partea stângă a avionului și nu ar fi putut vedea luminile dacă pilotul nu ar fi fost „foarte amabil”.

„Speram să o vedem cât am fost acolo, dar nu am avut ocazia. Am decolat și, la jumătatea zborului, pilotul a stins toate luminile și aurora se vedea pe ferestrele din stânga. Dar noi stăteam pe partea dreaptă și după câteva minute pilotul a revenit și a făcut o buclă la 360 de grade pentru ca toată lumea să vadă”, a declarat Adam Groves.

„După zile în care am sărit în mașină cu fiecare ocazie pentru a încerca să găsim aurora boreală, fără succes, în sfârșit să le vedem pe cer a fost încheierea perfectă pentru o călătorie foarte specială”, a declarat şi logodnica lui Groves, Jasmine Mapp.

„Suntem încântați că pilotul a putut efectua o manevră controlată pentru a permite pasagerilor să asiste la imaginile uimitoare ale uneia dintre cele mai frumoase manifestări ale naturii. Echipajul nostru va face întotdeauna tot ce poate pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut să împărtășim cu ei această priveliște specială”, a declarat un purtător de cuvânt al EasyJet.

Aurora boreală a putut fi admirată în noaptea de duminică spre luni în Regatul Unit, un fenomen foarte rar și spectaculos.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic s-a produs miercuri. Ce magnitudine a avut