Un planor în care se afla o adolescentă de 17 ani, prăbuşit în curtea unei locuinţe din Craiova. În ce stare se află minora

Un planor în care se afla o minoră de 17 ani s-a prăbuşit în curtea unei locuinţe din cartierul Popoveni, municipiul Craiova.

09 oct. 2022, 16:13
Un planor în care se afla o adolescentă de 17 ani, prăbuşit în curtea unei locuinţe din Craiova. În ce stare se află minora

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, minora care se afla în planor a fost găsită de către echipajele de intervenţie conştientă, cu politraumatisme şi a fost transportată la spital.

Tânăra se afla la primul zbor. Avionul a agățat cablurile rețelei electrice și a căzut într-o curte, spun reprezentanții ISU Dolj.

Martorii au povestit cum s-a întâmplat totul. „Eram în curte cu soția, chiar pe deasupra noastră a trecut. Am văzut că era cam jos planorul și i-am spus soției: nu e prea bine cu planorul! Și la un moment dat văzui o flamă mare – chiar în sârme aici – și de la mine din curte s-a văzut când dete și în garajul vecinului, în spate acolo. Și l-a întors invers cu aripile, așa. Dar nu e prima dată când fac lucrurile astea. Asta nu pentru că aș vrea să denigrez aeroportul sau altceva. Nu avem nimic cu ei. Dar și dimineața când zboară cu avioanele, le turează deasupra casei până nu mai pot. Și cu planoarele, la fel – sperie și copiii. De ce nu se aterizează dinspre partea în care nu e nicio casă, că e pista destul de lungă?”, a declarat un localnic pentru Gândul.

Din fericire, adolescenta de 17 ani este bine. A fost transportată la spital pentru mai multe investigații medicale.

„Am intervenit pentru scoaterea unei minore de 17 ani dintr-un planor căzut. Fata era conștientă, cooperantă și am transportat-o la spital pentru mai multe investigații medicale”, a declarat Tania Vâlceanu, purtătorul de cuvânt ISU Dolj, pentru Știrile B1Tv.