Un ploieștean a primit o factură de 2.337 de lei la gaze. Bărbatul nu mai locuiește în apartamentul cu pricina de 12 ani

Un bărbat din Ploiești s-a trezit cu o factură la gaze de 2337 de lei, la un apartament unde nu mai locuiește de 12 ani.

24 aug. 2022, 12:37

Un ploieștean a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută din partea companiei Engie. Acesta a găsit în căsuța poștală cu o factură de plată la gaze în valoare de 2300 de lei, deși nu a consumat niciun metru cub.

Citește și Cum a ajuns un bărbat să divorţeze din cauza facturilor la electricitate: „Veneam acasă şi îi reproşam că sunt luminile aprinse, că este pornită încălzirea”

”În urmă cu 12 ani eu m-am mutat din apartamentul din Ploiești, în care locuiam, la casă, împreună cu copiii mei. De atunci, în apartament nu locuiește nimeni, el nefiind dat în chirie. Recent, m-am trezit cu o factură de gaze de 2337 de lei, deși, repet, eu nu am consumat niciun metru cub, iar asta o dovedește contorul meu, care este pe 0”, a declarat proprietarul.

Bărbatul susține că este prima factură pe care o primește după 12 ani și că nu știa nici măcar că este client al Engie.

”Am, sunat la ei, le-am spus că au comis o eroare și că vreau să știu cine se face vinovat și cum va fi sancționat. Nu am primit vreun răspuns, ci doar promisiunea că factura va fi anulată” a transmis ploieșteanul.

Contactați de Observatorul Prahovean, reprezentanții companiei au transmis că factura a fost emisă în baza indexului autocitit.

”ENGIE Romania a facturat în baza indexului autocitit, transmis telefonic operatorului de distribuție, folosindu-se codul unic de autocitire disponibil pe factura de gaze naturale.
Această situație a fost generată de o eroare regretabilă cauzată de transmiterea greșită a codului unic de autocitire către operatorul de distribuție.
Situația evocată a fost remediată de îndată ce clientul ne-a adus-o la cunoștință. Ne cerem scuze pentru această situație, care, însă, nu a fost generată de ENGIE Romania”, au menționat reprezentanții Engie.

Citește și Facturi uriaşe la energie din toamnă. Ce trebuie să ştie românii pentru nu da tot salariul pe facturi