Un ploieştean şi-a ucis soţia, după care a încercat să se omoare

Un ploieştean în vârstă de 43 de ani şi-a ucis soţia cu care se afla în proces de divorţ, aplicându-i multiple lovituri de cuţit, iar apoi a încercat să se sinucidă, acesta aflându-se acum în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

15 apr. 2013, 11:20
Un ploieştean şi-a ucis soţia, după care a încercat să se omoare

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Georgiana Iorguţă, a declarat, luni, pentru Agerpres, că fapta s-a petrecut duminică, în municipiul Ploieşti, din primele cercetări reieşind că fapta a fost premeditată.

Potrivit anchetatorilor, cei doi, care aveau trei copii (unul de 20 de ani, o fetiţă de şase ani şi un băieţel de 12 ani), erau căsătoriţi de peste 20 de ani şi se aflau în proces de divorţ, instanţa pronunţând hotărârea de divorţ care, însă, nu era definitivă.

Din primele date, autorul crimei cunoştea faptul că femeia urma să vină la locuinţa sa pentru a ridica lucrurile celui de-al doilea copil minor care îi fusese încredinţat acesteia.

Astfel, atunci când soţia sa a venit să ia lucrurile copilului, bărbatul i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cuţit în zona gâtului, femeia decedând în urma rănilor grave.

După comiterea faptei, bărbatul a încercat să se sinucidă cu mai multe lovituri de cuţit în antebraţ, torace şi în zona gâtului.

Acesta a fost transportat la stare foarte gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti unde a fost operat, iar apoi a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

În acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, eventuale măsuri împotriva bărbatului urmând a fi luate în cazul în care acesta va supravieţui leziunilor grave pe care le are.