Bilanţul tragediei din Genova: 40 de morţi şi câteva persoane date dispărute UPDATE

Un pod înalt de 100 de metri, care face parte din autostrada A10, s-a prăbuşit marţi în oraşul Genova, Italia. Autorităţile caută eventuale maşini şi pasageri care s-ar fi putut afla pe pod în momentul prăbuşirii.

14 aug. 2018, 11:03
Bilanţul tragediei din Genova: 40 de morţi şi câteva persoane date dispărute UPDATE

UPDATE Protecţia Civilă a anunţat miercuri la prânz un nou bilanţ de 39 de morţi confirmaţi şi 15 răniţi – dintre care 12 în stare gravă. Există de asemenea câteva persoane date dispărute.

Trei copii cu vârste cuprinse între opt şi 13 ani se află între victime, dar şi trei francezi, trei chilieni şi doi români, potrivit serviciilor diplomatice ale acestor ţări.

În urma acestei surpări – cea mai sângeroasă de acest fel în Europa din 2001 -, salvatori au luptat toată noaptea de marţi spre miercuri pentru a găsi supravieţuitori între dărâmăturile viaductului rutier.


UPDATE Agenţia de presă ANSA a anunţat anterior existenţa a 14 victime, între care cinci sunt în stare gravă. Două persoane au fost date dispărute


UPDATE Un bilanţ recent indică 35 de morţi


UPDATE Autorităţile au informat că, pentru moment, ar fi cel puţin 22 de morţi.


UPDATE O porţiune a unui pod de pe autostrada A10 s-a surpat marţi, la Genova. Şeful serviciului local de ambulanţă vorbeşte despre zeci de morţi, potrivit The Guardian. 

Consulatul General al României la Torino spune că nu a fost notificat în legătură cu existenţa unor cetăţeni români printre victimele prăbuşirii unui pod la Genova şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

„Consulatul General al României la Torino urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de prăbuşirea unui pod rutier în oraşul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, anunţă MAE.

O porţiune de 200 de metri din podul Morandi, parte a autăstrăzii A10, s-a prăbuşit marţi în Genova, Italia, în timpul unei furtuni puternice.

Podul se afla la înălţimea de 100 de metri. În timpul prăbuşirii, pe pod se aflau maşini. Autorităţile încearcă să găsească eventuali supravieţuitori.

____________

În momentul de faţă nu există informaţii privind maşini sau victime ale prăbuşirii.

Podul a fost construit în anii 1960 şi este cunoscut drept Podul Morandi. Bucata prăbuşită este lungă de câteva zeci de metri.