Un pod de lemn din Prahova s-a prăbuşit la un miting electoral. Peste 20 de persoane au fost RĂNITE, inclusiv candidatul

Mai multe persoane au fost rănite, duminică dimineaţă, după ce un podeţ pe care traversau s-a prăbuşit în localitatea Plopu, din judeţul Prahova, opt ambulanţe intervenind la faţa locului. Printre răniţi sunt membri ai staff-ului de campanie al PSD, inclusiv candidatul pentru Primărie, Marin Teodor, actual viceprimar.

29 mai 2016, 08:36

UPDATE Două dintre cele zece persoane rănite, duminică, după ce podețul pe care încercau să îl traverseze s-a prăbușit au rămas internate, iar în cazul alteia încă se efectuează investigații, însă cel mai probabil nu va rămâne sub supraveghere medicală.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, unul dintre răniți a rămas internat la această unitate sanitară, fiind vorba despre o persoană care a suferit un traumatism cranio-cerebral.

De asemenea, o altă persoană este în continuare supusă investigațiilor, la cererea medicului neurochirurg, însă cel mai probabil nu va rămâne internată.

Totodată, o fată de 17 ani care a suferit o fractură la nivelul piciorului a fost internată la Spitalul de Pediatrie, au spus surse medicale.

Primarul in functie a gasit si el o explicatie pentru cele intamplate.

Andrei Balanescu, primar Plopu: „Am auzit ca au jucat hora unirii. A cedat unde nu are pilon de sustinere a cedat si s-a rupt.”

 

UPDATE Polițiști vor verifica legalitatea construcției podețului care s-a prăbușit duminică în comuna Plopu în timp ce membrii staff-ului de campanie al PSD încercau să îl traverseze, zece dintre aceștia, între care o femeie însărcinată, ajungând la spital cu diverse traumatisme.

Pe de altă parte, primarul de la Plopu, Adrian Bălănescu, spune că puntea respectivă era folosită destul de rar, ca variantă alternativă și doar pietonal, ea cedând sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au încercat să o traverseze duminică.

„Nu era într-o stare avansată de degradare, dar era un podeț pietonal, care se folosea ca alternativă (…), mai rar, și pietonal. Din nefericire, azi, în jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent și a cedat sub greutate„, a declarat Bălănescu pentru Agerpres.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va face solicitări către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectură, astfel încât o comisie formată din specialiști să meargă la fața locului pentru a face verificări.

Eu am făcut solicitări la Consiliul Județean pentru reparația aceste punți, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, nu am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție„, a adăugat edilul.

Mai mult, el spune că viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al său la funcția de primar, aflat pe podeț la momentul prăbușirii, ar fi trebuit să cunoască mai bine situația acelei punți.

„Cu siguranță (ar fi trebuit să știe mai bine situația podețului — n.r.), e viceprimarul comunei de două mandate”, a mai spus Adrian Bălănescu.

Zece persoane cu vârste între 17 și 77 de ani, între care și o gravidă în 35 de săptămâni, au ajuns, duminică, la Spitalul de Urgență Ploiești cu diverse traumatisme după ce un podeț pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu.

Persoanele în cauză făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei răniți se află și candidatul PSD la Primăria Plopu, viceprimarul Marin Teodor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Andrei Ilinca, a declarat că cei zece au contuzii minore, iar femeia însărcinată a fost supusă unui consult ginecologic.

„În momentul de față nu se preconizează că vreunul dintre aceștia ar avea nevoie să rămână internat”, a precizat Ilinca.

Peste 20 de persoane au fost ranite dupa ce podetul s-a rupt, printre acestea numarandu-se localnici din staff-ul de campanie al candidatului PSD la primaria Plopu, Marin Teodor.

Printre raniti se numara si o femeie insarcinata, dar si directoarea parcului ZOO Bucov, Laura Moagher, potrivit ph-online.ro.

La fata locului s-au deplasat echipaje ale Politiei si Ambulantei pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Din primele informatii obtinute de la fata locului, peste 20 de persoane au suferit traumatisme sub forma de fracturi si contuzii.

Zece răniți vor fi transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Surse politice au declarat că persoanele în cauză sunt membri ai PSD care se aflau în campanie în comuna Plopu.