Un polițist, „Maniacul”, cel mai mare ucigaş în serie, a ucis zeci de femei

Un fost poliţist rus ar putea fi considerat cel mai mare ucigaş în serie din istoria recentă a Rusiei, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

10 ian. 2018, 15:19
Un polițist, „Maniacul”, cel mai mare ucigaş în serie, a ucis zeci de femei

În vârstă de 53 de ani, Mihail Popkov ispăşeşte o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru că a violat şi ucis 22 de femei în oraşul Angarsk, după ce le-a atras în maşina sa de poliţie.

Un nou proces, a cărui primă audiere a avut loc miercuri cu uşile închise, urmează să stabilească dacă el este vinovat de alte 59 de crime.

Supranumit „Maniacul din Angarsk”, poliţistul, care a plecat din serviciu în 1998, îşi abandona victimele – prostituate, dar şi soţii şi mame – în pădure, în cimitire sau la margini de drum. Două femei au reuşit să supravieţuiască atacurilor lui Mihail Popkov, fiind grav rănite.

Anchetatorii l-au identificat pe autor în 2012, după ce au făcut teste ADN la locuitori care deţineau o maşină ce corespundea cu urmele de cauciuc lăsate la locurile crimelor.

Fostul poliţist îşi alegea ca victime femei în stare de ebrietate sau care duceau un mod de viaţă pe care el în considera „imoral” şi le omora cu toporul sau cu ciocanul, a spus el în decembrie pentru site-ul de ştiri Meduza.

„Avem de-a face cu un maniac. E vorba de o dorinţă necontrolată de a comite crime”, a diagnosticat anchetatorul Evgheni Karcevski, citat de Meduza. El a precizat totuşi că asasinul este considerat responsabil de crimele sale.

Dacă va fi găsit vinovat de aceste 81 de crime, care au avut loc între 1992 şi 2010, Mihail Popkov va depăşi tristul „record” al altor doi criminali în serie din Rusia, Andrei Chikatilo, executat în 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenţi şi copii, şi Alexander Piciuşkin, condamnat în 2007 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 48 de persoane.