Un politician american avertizează împotriva unui posibil nou atac „11 septembrie” cu „arme mult mai letale”

Fostul vicepreședinte american, Dick Cheney, nu exclude pe viitor "un nou atac de genul celui de la 9/11, dar cu arme mult mai letale", atrăgând atenția că gruparea jihadistă Statul Islamic este "extrem de periculoasă" pentru securitatea SUA.

02 sept. 2015, 07:02
Un politician american avertizează împotriva unui posibil nou atac „11 septembrie” cu „arme mult mai letale”

Ex-vicepreședintele Dick Cheney l-a acuzat pe actualul lider de la Casa Albă, Barack Obama, de extinderea organizației teroriste Statului Islamic, declarându-se îngrijorat că teroriștii ar putea folosi „substanțe chimice, agenți biologici sau arme nucleare”, potrivit Agerpres.

Amintiți-vă ce fel de arme au folosit la 9/11 — bilete de avion și cuttere. Aceasta a fost o zi grea, teribilă pentru noi, 3.000 de victime. Va fi mult mai rău dacă ei vor găsi arme mai letale„, a declarat Cheney în interviul de la CNN.

Cheney a insistat că Irakul „era într-o forma bună” atunci când el și președintele George W. Bush și-au încheiat mandatele, în 2009, și a spus că administrația Obama „a eșuat în a continua” pe această cale. „Ei s-au retras cât mai repede posibil și au plecat fără să lase o forță în urmă. Ei au creat un vid. Și vidul a fost umplut de Statul Islamic„, a spus Dick Cheney.

Fostul vicepreședinte american a subliniat capacitatea Statului Islamic de a recruta persoane care trăiesc în Statele Unite pentru a merge să lupte în Siria și Irak și pericolul ca acești recruți să se întoarcă apoi pe teritoriul american. „Cred că Statul Islamic este foarte periculos într-adevăr. Mai ales dacă te gândești la perspectiva armelor nucleare în curs de dezvoltare în Orientul Mijlociu„, a reiterat Cheney.