Un politician european afirmă: Conflictul din Ucraina nu are SOLUŢIE MILITARĂ

Criza din Ucraina nu are și nu poate avea o soluție militară, iar părțile implicate trebuie să evite orice măsuri care ar putea duce la o nouă escaladare a conflictului, a declarat luni ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier.

23 mart. 2015, 16:31
Un politician european afirmă: Conflictul din Ucraina nu are SOLUŢIE MILITARĂ

”Un lucru este clar pentru noi toți: nu există și nu poate exista o soluție militară la criza din Ucraina”, a spus Steinmeier după o reuniune cu omologii săi din țările membre ale Grupului de la Vișegrad. El a adăugat că miercuri va avea loc la Paris o reuniune a reprezentanților Franței, Germaniei, Ucrainei și Rusiei pentru a analiza un mecanism de supraveghere a încetării focului în estul Ucrainei.

La rândul său, preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a afirmat că „nu putem rezolva conflictul doar cu tancuri și Grad”. El a subliniat că alegerile locale în estul Ucrainei pot fi organizate „destul de repede, chiar în acest an”, dar numai după eliberarea de sub ocupație a regiunilor respective, potrivit DPA.

Citeşte şi Culmea ironiei: Rusia acuză Ucraina că tergiversează aplicarea Acordurilor de Pace

La jumătatea săptămânii trecute, Frank-Walter Steinmeier a afirmat că Occidentul rămâne angajat în eforturile de soluționare pașnică a crizei din Ucraina și a subliniat în acest sens că presiunile asupra părților beligerante trebuie să fie menținute.Steinmeier i-a cerut omologului său rus Serghei Lavrov să își folosească influența pe lângă separatiștii proruși din estul Ucrainei pentru respectarea încetării focului, intrată în vigoare pe 15 februarie.

Kievul și Occidentul acuză Rusia că îi înarmează pe rebelii proruși și că a desfășurat trupe în regiune. Rusia a dezminţit de fiecare dată aceste acuzaţii.