Un politician, REŢINUT pentru TRAFIC DE PERSOANE

Un fost membru PDL a fost reţinut pentru trafic de persoane. Este vorba despre Radu Iacob, membru în conducerea unei organizaţii social democrate din Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, el este coordonatorul unei reţele care făcea trafic cu migranţi pakistanezi duşi în vestul Europei pe bani grei.

02 sept. 2014, 06:38
Un politician, REŢINUT pentru TRAFIC DE PERSOANE

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat în această dimineaţă o reţea condusă de un fost membru PDL, din organizaţia de tineret, filiala sector 4 Bucureşti. Acesta, împreună cu un complice, asigurau transportul pana la graniţa cu Ungaria. Afacerea era extrem de bănoasă.

Este vorba despre cea mai mare reţea de traficanţi de persoane de pe teritoriul României. A fost nevoie de aproape un an de zile de filaje pentru ca reţeaua să fie destructurată. Anchetatorii au descoperit că şeful reţelei era un fost membru PDL din Bucureşti, pe nume Radu Iacob.

În urma unei ample acţiuni, politiştii de frontieră din Timiş şi procurorii DIICOT au descoperit 16 transfugi afro-asiatici. Pentru fiecare om se încasau circa 1.500 de euro.

Gruparea era formată din cetăţeni români şi pakistanezi avea legături cu reţele similare din Grecia sau Bulgaria. În urma audierilor au fost reţinute 22 de persoane din Pakistan, România, Camerun, Congo şi Afganistan.