Un politician turc a murit în cutremur. Doi cetăţeni austrieci au decedat, iar mulţi alţi străini sunt daţi dispăruţi în urma cutremurelor din Turcia şi Siria

Peste 5.200 de morţi și zeci de mii de răniți au fost confirmaţi după cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă. Totodată, un număr necunoscut de persoane sunt blocate sub dărâmături, potrivit celui mai recent bilanţ.

07 feb. 2023, 19:19
Un politician turc a murit în cutremur. Doi cetăţeni austrieci au decedat, iar mulţi alţi străini sunt daţi dispăruţi în urma cutremurelor din Turcia şi Siria

Cel puţin 5.606 clădiri s-au prăbuşit în Turcia în timpul şi după cutremur, potrivit Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă. Există rapoarte despre distrugeri similare în nordul Siriei.

Un politician turc se numără printre miile de persoane ucise în urma cutremurului de luni. Yakup Tas, în vârstă de 63 de ani, membru al partidului de guvernământ al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost găsit printre ruinele locuinţei sale din oraşul Adiyaman, a anunţat presa de stat citată de Sky News.

Soţia, fratele, cumnata şi doi nepoţi ai acestuia au murit şi ei, potrivit agenţiei Anadolu.

Încep să apară și informații despre victime de alte naționalități, pe măsură ce cadavrele le sunt recuperate și identificate sau familiile intră în legătură cu serviciile diplomatice.

Aparent, printre morţi se află şi doi austrieci. Trupurile lor au fost recuperate din provincia Kahramanmaras din Turcia.

O persoană din Danemarca este dispărută, a declarat ministerul danez de externe pentru postul de televiziune DR.

În plus, trei britanici sunt daţi dispăruţi.

Citeşte şi: Turcia a fost mutată cu 3 metri după valul de cutremure. Seismologul Carlo Doglioni: „Totul s-a întâmplat în câteva zeci de secunde”