Un poliţist, atacat cu toporul în Vrancea. Agresorul a fost împuşcat de oamenii legii

Un polițist din Vrancea a fost atacat cu toporul, în timp ce încerca să aplaneze un conflict. Colegii lui au ripostat imediat și l-au împușcat pe agresor în picior.

11 nov. 2017, 12:01
Un poliţist, atacat cu toporul în Vrancea. Agresorul a fost împuşcat de oamenii legii

Incidentul a avut loc în localitatea Răstoaca, din județul Vrancea. Polițistul venise la domiciliul unei familii, pentrua aplana un conflict. La un moment dat, un bărbat s-a năpustit asupra lui cu un topor. Somat de poliţiştii solicitaţi prin numărul de urgenţă 112, scandalagiul a continuat să fie agresiv, astfel încât unul dintre agenţi a folosit arma.

Poliţiştii secţiei 6 Năneşti au fost solicitaţi să intervină la un scandal în familie în comuna Răstoaca. Apelul s-a făcut prin numărul 112. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar una dintre persoanele implicate, un bărbat de 33 de ani din localitate, a ameninţat unul dintre poliţişti cu un topor. Deoarece nu s-a oprit la somaţia poliţiştilor, s-a făcut uz de armă„, a declarat, agentul principal Paula Enache din cadrul biroului de presă al IPJ Vrancea, potrivit Mediafax.

Bărbatul care a fost împuşcat a fost internat la Spitalul Judeţean din Focşani, dar viaţa sa nu este pusă în primejdie.

MInistrul de interne, Carmen Dan, a declarat că acest gen de incidente trebuie stopat.

Nu cred că este normal să așteptăm ca polițiștii să fie răniți sau omorâți pentru a lua măsura reținerii sau arestării. Fapta pentru care este cercetat agresorul acum este cea de ultraj, dar înțeleg că e în stare de libertate. (…) Această situație se alătură, în fapt, altor peste 200 de situații de ultraj la care angajații ministerului au fost supuși anul acesta„, a spus Carmen Dan, la Antena 3.

În iulie, un polițist a fost ucis în Gara Burdujeni, din județul Suceava, de un bărbat cu probleme psihice care l-a înjunghiat de mai multe ori.

Citeşte şi Poliţist lovit cu pumnul în faţă de un bărbat după ce i-a luat apărarea unei colege