Un poliţist, condamnat la ÎNCHISOARE cu SUSPENDARE după ce a accidentat mortal un pieton

Un fost politist a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare dupa ce, baut fiind, a accidentat mortal cu masina un barbat in apropierea unei treceri de pietoni din Barlad si apoi a fugit de la locul accidentului. Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a fost obligat sa plateasca daune de 140.000 de euro.

30 iun. 2015, 17:47
Un poliţist, condamnat la ÎNCHISOARE cu SUSPENDARE după ce a accidentat mortal un pieton

Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitiv pe Gheorghita Apur la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa si parasirea locului accidentului, dupa ce, in octombrie 2011, pe cand activa in Politie, a accidentat mortal un barbat in apropierea unei treceri de pietoni din Barlad, scrie Mediafax.

Magistratii ieseni au respins apelurile formulate atat de catre rudele pietonului ucis, cat si de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, care a fost obligat de instanta de fond, respectiv Judecatoria Barlad, sa plateasca daune materiale de 5.000 de lei si daune morale in suma de 140.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, in seara de 1 octombrie 2011, politistul Gheorghita Apur a accidentat mortal, pe strada principala din municipiul Barlad, un barbat in varsta de 54 de ani care s-ar fi angajat in traversarea strazii prin loc nepermis, in vecinatatea trecerii de pietoni. Imediat dupa producerea evenimentului, agentul de politie a fugit de la locul accidentului.

Abia dupa aproximativ trei ore, Gheorghita Apur s-a prezentat singur la sediul Politiei Municipale Barlad, ulterior fiind condus la Spitalul de Urgenta Barlad in vederea recoltarii de probe biologice. In urma analizei probelor de laborator, Serviciul de Medicina Legala (SML) a stabilit ca politistul avea o alcoolemie de 1,1 la mie alcool pur in sange. In urma recalcularii alcoolemiei, SML Vaslui a stabilit ca Gheorghita Apur avea o alcoolemie in sange la momentul producerii accidentului de 2 la mie.

Citeşte şi Accident în Bistrita-Năsăud. Un şofer beat, care venea de la o petrecere, a provocat o tragedie