Un poliţist din Satu Mare a fost reţinut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un poliţist din Satu Mare a fost reţinut de DNA Oradea, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că i-a cerut unei persoane cercetate într-un dosar penal să achite contravaloarea unui teren care urma să intre în posesia acestuia, promiţându-i în schimb că va întocmi un referat cu propunere de clasare a cauzei.

12 ian. 2017, 11:38
Un poliţist din Satu Mare a fost reţinut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Cosmin Vasile Man, poliţist la Secţia de Poliţie Rurală Satu Mare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în perioada aprilie-decembrie 2016, poliţistul Cosmin Vasile Man a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru „ameninţare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 metri pătraţi cu o valoare de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma să fie achiziţionat de agent în perioada imediat următoare.

„Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiaşi persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 metri pătraţi, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinţei acestuia, fără ca poliţistul să achite preţul respectiv. În schimb, inculpatul Man Cosmin Vasile l-a asigurat pe martor că, în schimbul terenului, va întocmi cu celeritate un referat cu propunere de clasare a cauzei în care acesta din urmă era cercetat”, arată DNA.

De asemenea, poliţistul i-a promis aceleiaşi persoane că „va urgenta demersurile pentru restituirea unui pistol, corp delict în dosar şi că va interveni pe lângă procurorul de caz, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru ca acesta să emită cât mai repede o soluţie favorabilă martorului”.

Poliţistul va fi prezentat, joi, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi Anchetă a Poliţiei Dâmboviţa: Trei bătrâni au reclamat că o persoană care s-a recomandat poliţist a vrut să le verifice pensia primită