Copil spulberat pe trotuar de un poliţist vitezoman. Agentul s-a predat la o zi de la producerea accidentului

Accident cumplit în Huşi, provocat de un poliţist vitezoman. Agentul a gonit cu peste 130 de kilometri pe oră prin oraş, a spulberat un copil de 13 ani pe trotuar şi a ajuns cu maşina în gardul unei case. În timp ce elevul aştepta ambulanţa, poliţistul de frontieră a fugit de la locul dezastrului. Agentul s-a predat autorităţilor la o zi după accident.

23 feb. 2015, 07:44
Copil spulberat pe trotuar de un poliţist vitezoman. Agentul s-a predat la o zi de la producerea accidentului

Poliţistul din Vaslui, în vârstă de 28 de ani, se afla la volanul bolidului său de lux şi gonea nebuneşte prin oraş, cu peste 130 de kilometri la oră, potrivit România TV. A pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a lovit un băiat de 13 ani care se afla pe trotuar. A dărâmat gardul unei locuinţe, iar apoi s-a oprit în zidul unei anexe. În loc să îi acorde primul ajutor victimei, acesta a părăsit locul accidentului.

Copilul lovit de agentul de la frontieră are picioarele rupte în mai multe locuri, coastele fracturate şi leziuni serioase la torace şi cap.

Pacientul nu este stabil hemodinamic şi are nevoie de intervenţii ample de osteosinteză. Starea generală a pacientului trebuie să fie stabilă pentru a se putea interveni„, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi, doctorul Camelia Ionescu.

După accident, la faţa locului a ajuns soţia şoferului, care a încercat să-şi asume accidentul. Martorii le-au spus poliţiştilor cine era cu adevărat la volan, dar şi că şoferul părea beat. Agentul s-a predat la poliţie la 20 de ore de la accident, iar analizele nu mai pot arăta dacă el băuse înainte să urce la volan.

Pe numele poliţistului s-a deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului.

CITEŞTE ŞI: Un poliţist decorat şi-a ucis fiicele adolescente, apoi s-a sinucis