Un pompier, arestat preventiv pentru incendierea unui apartament cu un „cocktail Molotov”

Un pompier din Zalău a fost arestat preventiv alături de un alt bărbat, cei doi fiind suspectaţi că au incendiat un apartament, aruncând pe fereastra acestuia o sticlă tip "cocktail Molotov".

23 sept. 2014, 09:50
Un pompier, arestat preventiv pentru incendierea unui apartament cu un „cocktail Molotov”

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, poliţiştii au fost sesizaţi duminică dimineaţa, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc din Zalău.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a stabilit că persoane necunoscute au aruncat prin geam o sticlă incendiară într-un apartament de la parterul blocului. În momentul izbucnirii incendiului, în apartament se aflau două persoane. Poliţiştii au întocmit un cerc de suspecţi, iar investigaţiile au condus spre un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Zalău, şi un al doilea tânăr, de 30 de ani, din Popeni„, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sălaj, citat de Agerpres.

Tribunalul Sălaj a admis luni propunerea de arestare preventivă a procurorului care coordonează ancheta, astfel că cei doi vor fi cercetaţi în continuare, în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere.

Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj a conformat marţi, că unul dintre cei arestaţi este pompier, el fiind actualmente suspendat din funcţie, conform legislaţiei în vigoare aplicabilă cadrelor militare.

Incendiul declanşat de „cocktailul Molotov” aruncat prin geamul apartamentului a distrus bunurile aflate în camera în care a ajuns, printre care un calculator, un fotoliu şi un televizor, focul fiind lichidat de pompierii din cadrul Detaşamentului Zalău.

CITEŞTE ŞI: Război între clanurile ţigăneşti din Timişoara