Un pompier „piroman”, acuzat de poliţie că ar fi provocat în mod intenţionat şapte incendii

Un tânăr pompier voluntar a fost acuzat miercuri de poliţia australiană că a provocat în mod intenţionat şapte incendii înainte de a se alătura colegilor săi pentru a-i ajuta să lupte împotriva incendiilor de vegetaţie de pe coasta de est a Australiei, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

27 nov. 2019, 09:39
Un pompier „piroman”, acuzat de poliţie că ar fi provocat în mod intenţionat şapte incendii

Tânărul de 19 ani lucra pentru serviciul de pompieri din statul australian New South Wales. Acuzaţia a fost formulată în momentul în care peste 100 de incendii continuă să facă ravagii pe coasta de est a Australiei şi peste o mie de pompieri încearcă să le ţină sub control.

El a fost văzut provocând un incendiu marţi, în apropiere de Bega, la 509 de kilometri sud de Sydney, şi apoi întorcându-se să lupte împotriva flăcărilor ca parte a unităţii sale de pompieri voluntari, a declarat poliţia într-un comunicat. Tânărul a fost de asemenea acuzat că a declanşat alte şase incendii din octombrie şi i s-a retras imediat statutul de membru al serviciului de pompieri voluntari, informează stiripesurse.ro

De la începutul lunii octombrie, şase persoane au murit în Australia, sute de case au fost distruse şi peste 1,5 milioane de hectare au fost devastate de incendii.

Citeşte şi Incendiile din Australia au făcut victime. Cel puţin patru persoane au murit

Zeci de incendii erau încă active miercuri, între care 129 în statul New South Wales, şi peste 1.800 de pompieri luptau cu flăcările, potrivit stiripesurse.ro.

Riscul de incendiu a fost calificat drept „ridicat” sau „sever” în multe zone ale acestui stat.

Mai multe persoane au fost arestate în ultimele săptămâni pentru că au provocat în mod intenţionat incendii, între care un bărbat de 51 de ani, acuzat că a declanşat un incendiu de proporţii pentru a-şi proteja recolta de canabis.