Un portret al lui Nelson Mandela, imprimat pe un zid cu 27.000 de lovituri de pumn FOTO

Artistul Phil Akashi i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, realizând un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu mănuşile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai.

21 iul. 2013, 19:26
Un portret al lui Nelson Mandela, imprimat pe un zid cu 27.000 de lovituri de pumn FOTO

Artistul a ataşat mânuşilor de box un sigiliu, care avea anexate caracterele din limba chineză pentru cuvântul „libertate”, imprimând chipul lui Nelson Mandela pe un perete prin 27.000 de lovituri de pumn. Sigiliul, înmuiat într-o pastă neagră, a fost ales pentru a onora lupta fostului preşedinte sud – african, potrivit huffingtonpost.com citat de Mediafax.

„Această operă de artă exemplifică cei 27 de ani de închisoare pe care i-a făcut Nelson Mandela şi simbolizează, totodată, lupta sa pentru libertate şi egalitate. El şi-a sacrificat propria libertate pentru ca alţii să simtă ce înseamnă libertatea. De aceea el reprezintă o fantastică sursă de inspiraţie pentru întreaga lume”, a scris artistul pe site-ul său.

Numeroase acţiuni simbolice sau de caritate au fost organizate în ultima săptămână, pentru sărbătorirea a 95 de ani (pe 18 iulie) de la naşterea lui Nelson Mandela, aflat în stare critică de aproape o lună şi jumătate într-un spital din Pretoria.