Un prahovean pleacă pe jos la Bruxelles pentru a citi un mesaj în faţa Parlamentului European

Un prahovean în vârstă de 46 de ani din localitatea Bărcăneşti va pleca sâmbătă, pe jos, spre Bruxelles pentru a citi, chiar pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, la Parlamentul European, un mesaj pe tema gazelor de şist şi a exploatării cu cianuri.

29 aug. 2014, 08:56
Un prahovean pleacă pe jos la Bruxelles pentru a citi un mesaj în faţa Parlamentului European

Potrivit unui comunicat de presă al lui Alexandru Popescu, plecarea va avea loc la ora 9.00, din centrul municipiului Ploieşti, traseul pe care prahoveanul îl va parcurge pe jos având 3.150 de kilometri lungime pe ruta Ploieşti-Braşov-Cluj Napoca-Oradea-Budapesta-Viena-Berlin-Paris-Bruxelles.

Zeci de susţinători vor fi prezenţi la plecarea din Ploieşti, iar câţiva dintre aceştia îl vor însoţi simbolic în primele două zile ale marşului.

De asemenea, Alexandru Popescu va fi însoţit pe porţiuni din drum de militanţi din ţară şi din diaspora.

„Voi pleca de la Ploieşti pentru că sunt prahovean, m-aş bucura dacă alţi oameni care să ducă mesajul meu, să plece în avans din alte localităţi şi să ne întâlnim, la Ploieşti, pe 30 august, ziua plecării. Lupta aceasta este pentru binele generaţiilor viitoare. Noi, acum, avem obligaţia, pentru binele lor, de a proteja mediul. Mesajul meu este unul simplu: „românii nu vor gaze de şist şi cianuri”, se arată în comunicatul citat.

Alexandru Popescu şi-a propus să îşi termine călătoria la data de 30 noiembrie, pentru ca, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, să citească un mesaj în sau în faţa Parlamentului European prin care să exprime opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist şi faţă de mineritul cu cianuri în România.

Prahoveanul a făcut greva foamei timp de 22 de zile în Piaţa Universităţii, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, pentru a protesta faţă de explorarea gazelor de şist şi faţă de abuzurile jandarmeriei de la Pungeşti.