Un preot a oficiat o slujbă în slip şi a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar. Motivul pentru care a ajuns să fie anchetat de procurori în Italia

Controversa uriaşă în Italia, după ce un preot catolic a săvârşit Sfânta Liturghie în mare. Preotul care purta slip s-a scufundat până la brâu în apele Mediteranei şi a folosit o saltea gonflabilă drept altar pe tot parcursul slujbei religioase. Pentru gestul său, părintele a ajuns să fie cercetat de procurori.

28 iul. 2022, 10:45
Un preot a oficiat o slujbă în slip şi a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar. Motivul pentru care a ajuns să fie anchetat de procurori în Italia

Don Mattia Bernasconi, un preot din Milano, a stârnit controverse, după ce a oficiat slujba de duminică, 24 iulie, pe mare, la Crotone, în costum de baie. Din cauza căldurii, părintele a ţinut Liturghia în apele Mediteranei, pentru a încheia, în acest mod, activităţile unei tabere de tineri voluntari din cadrul asociaţiei Libera, care administrează terenuri confiscate mafiei.

Procesiunea a fost filmată, iar imaginile au fost distribuite pe mai multe reţele de socializare. În filmare se poate observa cum preotul ţine slujba în costum de baie, alături de enoriaşi.

Demersul preotului a fost criticat în termeni duri de Arhidieceza de Crotone.

„Celebrarea euharistică are un limbaj particular, făcut din gesturi și simboluri pe care este corect să le respectăm și să le prețuim, fără a le abandona cu prea multă superficialitate. Mai presus de toate, este necesar să se mențină acest minim de decor și de atenție la simboluri”, au transmis reprezentanții Arhidiecezei într-un comunicat.

Citeşte şi: Andreea Liptak a devenit milionară în euro. Ce face la 10 ani după ce a plecat de la Pro TV

De cealaltă parte, preotul s-a apărat, spunând că nu a vrut să bagatelizeze Euharistia sau de a o folosi pentru alte mesaje.

„A fost pur și simplu o slujbă pentru a încheia o săptămână de lucru cu tinerii care au participat la tabără. Îmi cer scuze cu umilință, din toată inima, pentru confuzia provocată de difuzarea imaginilor în mass-media”, a menționat Don Mattia Bernasconi.

Procuratura din Crotone au demarat o anchetă în care preotul este acuzat pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”, conform Le Figaro.

Cine este Don Mattia Bernasconi, preotul care a oficiat slujba în Marea Mediterană

Preotul Mattia Bernasconi este originar din Milano şi a absolvit Institutul Politehnic în Inginerie Aerospaţială. În vârstă de 36 de ani, este foarte popular în rândul tinerilor, fiind pasionat de muzică, conform Il Giorno.

A urmat școala Capelei muzicale a Catedralei din Milano, precum şi liceul. În Binzago, Don Mattia s-a alăturat echipei de fotbal POB. De asemenea, este implicat în acţiuni umanitare. Don Mattia Bernasconi s-a remarcat pentru marea sa pasiune pentru muzică. Cântă la pian, la orgă, dar și la chitară electrică în grupul Par-rock pe care l-a înfiinţat.

Hirotonirea sa diaconală a avut loc la 28 septembrie 2013, la Parohia San Luigi Gonzaga din Milano. În iunie 2014, a devenit preot, fiind cunoscut pentru faptul că vorbeşte despre credinţă, pentru a atrage cât mai mulţi tineri în rândul enoriaşilor.

Preotul italian îşi publică reflecţiile pe blogul personal, iar slujbele oficiate sunt transmise pe canalul său de Youtube.

Citeşte şi: Judecătorul Augustin Zegrean dă cărțile pe față: „În România, pensia nu e contributivă! E cât vrea Guvernul!”