Un preot din Cluj a uitat de Decalog și și-a umilit enoriașii! Zeci de persoane s-au trezit de sărbători pe lista rușinii la biserică

Un preot din Cluj a uitat de cele 10 porunci Dumnezeiesti și și-a umilit enoriașii chiar de sărbători pentru că nu și-au plătit taxele de cult. Zeci de persoane care au mers la biserică s-au trezit pe lista rușinii afișată chiar de duhovnic la intrarea în lăcașul de cult.

03 ian. 2024, 14:39
Un preot din Cluj a uitat de Decalog și și-a umilit enoriașii! Zeci de persoane s-au trezit de sărbători pe lista rușinii la biserică
Un preot din Cluj a uitat de Decalog și și-a umilit enoriașii!

Un preot din Cluj a uitat de Decalog și și-a umilit enoriașii! Potrivit enoriașilor, lista în care figurau toți credincioșii rău-platnici a fost parafată chiar de către preotul paroh ce acum infirmă existența unui astfel de document.

Citește și Cum a șantajat un român doi preoți din Italia. Bărbatul a primit aproximativ 100.000 de euro. ”Dacă vorbești, te bat. Oricum știu unde ești”

Un preot din Cluj a uitat de Decalog și și-a umilit enoriașii!

Incidentul a avut loc în parohia Sfântul Arhanghel Mihail, de pe strada Dâmboviței, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru ai determina pe enoriași să își plătească taxele de cult, care nu sunt obligatorii,  preotul paroh s-a gândit să afișeze pe lăcașul de cult o listă a rușinii.

În această listă figurează toți credincioșii, aproximativ 30 la număr, care nu și-au mai plătit taxele de 10-15 ani sau nu au achitat niciodată taxa de cult.

De altfel, lista rușinoasă a rău-platnicilor credincioși începea cu următoarea frază: „Restanți la taxa de cult pe 10-15 ani. Sau nu au achitat niciodată”, scrie Știri de Cluj. 

După ce lista care a băgat păcatul urii în enoriași a apărut în presă, preotul paroh al Bisericii Ortodoxe „Sfântul Arhanghel Mihail” din cartierul Mărăşti din Cluj, a susținut că nu a văzut și nu a auzit nimic de nicio listă și că probabil a fost pusă cităm: ”la mișto!

„N-a fost absolut nimic. O fi pus-o careva la mișto. Nu există nicio listă a rușinii. În secolul XXI unde ne trezim cu lista rușinii. N-aveți oameni răi și dumneavoastră și eu, și altul, și altul. Eu am lăsat registrul să se vadă, că doar nu e de ascuns. Nu e o faptă care s-o ascunzi”, a declarat preotul Liviu Cozma, parohul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Arhanghel Mihail” pentru Adevărul.

La mișto sau nu, vestea afișării listei rușinii care a apărut ca printr-o minune divină la intrarea în biserică a ajuns și la urechile superiorilor parohului care au subliniat că taxa este opțională.

Preotul profesor Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, a subliniat că taxa de cult este stabilită de Consiliul fiecărei parohii și este opționată.

„Nici măcar nu se poate condiționa oficierea vreunui serviciu religios de plata acestei taxe”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.

Citește și Un monument funerar cu bărbați dezbrăcați a încins spiritele în cimitirul Râșnov. Sculptura se află în zona în care sunt înmormântaţi preoţi