Un preot din Iaşi, acuzat că a îndemnat mai multe mame să nu-şi vaccineze copiii

Publicat: Miercuri, 06 Aprilie 2016 17:30 // Actualizat: Miercuri, 06 Aprilie 2016 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Un preot din Iaşi a fost acuzat că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare.

Foto: adevarsilibertate.blogspot.com

Răzvan Ioan Scurtu era preot misionar detaşat la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi de 13 ani. În urma unei reclamaţii din partea conducerii spitalului, el a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă. Preotul a fost acuzat că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare. Răzvan Ioan Scurtu susţine că el doar a răspuns la întrebările pacientelor.

"Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mi­tropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată, şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fie chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni", arată preotul, care a contestat deja decizia Mitropoliei. El crede că dacă îi va fi respins recursul, atunci va urma caterisirea.

Citeşte şi Scandal la uşa bisericii. Un preot a fost suspendat după ce a recunoscut că face exorcizări

Surse apropiate Mitropoliei Moldovei şi Bu­covinei au precizat pentru "Ziarul de Iaşi" că preotul a fost acuzat de faptul că ar fi abordat femeile care doreau să avorteze în unitatea medicală şi ar fi încercat să le convingă să nu facă asta, cât şi să nu îşi vaccineze copiii nou-născuţi. Astfel, me­dicii care au făcut plângerea au argumentat că el ar interveni în actul medical.

"Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului. Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vacci­nurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bise­ri­cească", a declarat dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii.

Consistoriul Eparhial a luat pe 14 martie decizia de a-l opri de la slujire şi de a-l depune din treaptă pe preot. Aceasta nu este însă o hotărâre definitivă, el atacând-o deja la forurile superioare. Practic, depu­nerea din treaptă este similară cu cate­risirea, ce reprezintă scoaterea din rândul slujitorilor Bisericii Ortodoxe. Dacă sen­tinţa va rămâne definitivă, preotul Răzvan Ioan Scurtu nu va putea purta veşminte preoţeşti şi nici să susţină vreo slujbă.

Preotul a recunoscut că, în anumită măsură, a discutat cu femeile despre toate cele trei probleme semnalate, dar că ar fi făcut-o doar atunci când a fost întrebat, fără să intervină în actul medical.

Citeşte şi Ce FĂCEA un preot în timpul slujbei este strigător la cer: Această FOTOGRAFIE l-a dat de gol

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avort Iaşi preot preot iaşi refuz vaccinare copii vaccinare copii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 apr 18:06
...Apr 06, 2016Un preot din Iaşi, acuzat că a îndemnat mai multe mame să nu-şi vaccineze copiiimie, Apr 06, 2016...
06 apr 17:48
... Un preot din Iaşi a fost acuzat că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu...
06 apr 17:39
...să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7798
RON
28 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H