Un preot face declaraţii scandaloase: Victimele de la Bataclan erau fraţi siamezi ai teroriştilor

Herve Benoît, un preot catolic din Lyon, a provocat un val de furie în Franţa, după ce a comparat victimele din sala de concerte Bataclan, unde evolua trupa rock Eagles of Death Metal, cu autorii atentatelor de la Paris, afirmând că spectatorii erau "morţi din punct de vedere spiritual", fiind "fraţi siamezi ai teroriştilor".

23 nov. 2015, 21:47

Preotul Herve Benoît a relativizat importanţa numărului morţilor de la Bataclan, considerând că este mic în comparaţie cu numărul avorturilor care au loc în Franţa. Totodată, dezgustat de spectacolul rock la care asistau „1.500 de oameni aflaţi în transă extatică”, preotul i-a catalogat pe cei prezenţi la concertul din sala Bataclan drept „copii săraci ai generaţiei bobo” (n.r. – stilul social burghezo-boem).

Spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau „morţi din punct de vedere spiritual, iar asasinii, fraţi siamezi„, a scris preotul într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.

Citeşte şi Membrii trupei Eagles of Death Metal despre atentatele de la Bataclan: Teroriştii au intrat în cabina noastră

Atât în cazul participanţilor la concert, cât şi al teroriştilor, avem de-a face cu aceeaşi demolare a valorilor, aceeaşi amnezie, acelaşi infantilism, aceeaşi incultură… Unii erau hrăniţi forţat cu valori creştine interpretate în mod nebunesc: toleranţă, relativism, universalism, hedonism… Ceilalţi, hrăniţi cu valori musulmane devenite şi mai nebuneşti în contactul cu modernitatea: intoleranţă, dogmatism, cosmopolitismul urii…„, a mai scris preotul.

Citeşte şi 11 septembrie şi 13 noiembrie: Ar fi putut să moară de două ori, însă, a scăpat cu viaţă din două atentate teroriste

Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (…), este vorba de postmodernism în absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care îl iubeşte pe diavol, care iubeşte moartea, violenţa şi care …îi omoară! (…) 130 de morţi, este groaznic! Dar 600 de morţi ce înseamnă? Este cifra avorturilor făcute în Franţa într-o singură zi. Unde este adevărata oroare?!„, adaugă preotul.

Cardinalul Philippe Barbarin, arhiepiscopul de Lyon, s-a declarat consternat de articolul preotului Benoît.