Un preot îndrăgit de mii de oameni a murit la vârsta de 46 de ani, răpus de cancer

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Preotul Ioan Florin Bășa, care slujea în comuna Vulcan, din județul Brașov, a murit la doar 46 de ani, învins de cancer.

08 dec. 2023, 08:32
Un preot îndrăgit de mii de oameni a murit la vârsta de 46 de ani, răpus de cancer

Un preot îndrăgit de mii de oameni s-a stins din viață. „De azi, Îl slujește pe Dumnezeu în tinda Raiului”, au transmis colegii lui, sfâșiați de durere.

Preotul Ioan Florin Bășa s-a luptat timp de trei ani cu necruțătoarea boală. La un moment dat a crezut că a scăpat, dar boala a recidivat mult mai violent și l-a răpus pe preot.

Vestea morții i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut pe preot.

„În credinţă şi dragoste, în nădejde şi în blândeţe, în curăţenie şi în vrednicia preoţească, cu bună cinste te‑ai înfrumuseţat, pururea pomenite. Pentru aceasta preaveşnicul Dumnezeu, Căruia ai şi slujit, va aşeza sufletul tău în loc luminos şi vesel unde drepţii se odihnesc; şi vei dobândi de la Hristos, la judecată, iertare şi mare milă. Dumnezeu să te pomenească Întru Împărăția Sa părinte Ioan Florin Bășa”. „Alte cuvinte sunt de prisos! Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace pe Parintele si Omul Ioan Florin Bășa!”

Citește și: Cine e preotul Marian Tudor, omul transformat în înger pentru familiile fără posibilități. A salvat din sărăcie sate întregi și a adus zâmbetul pe buze copiilor necăjiți. „Dumnezeu a lucrat şi am reuşit!”

„Un suflet bun a ales să plece dintre noi. Dumnezeu a hotărât ca a îndurat destul: boală, durere și supărări. Îl țin minte ca pe un om bun care mereu se oprea pe stradă și te întreba :” ce mai faci?”. Era un om căruia îi păsa: indiferent dacă tu îl iubeai sau nu. Am avut ocazia să îl cunosc mai îndeaproape, să petrec timp cu el și cu familia lui minunată. A fost un om care a înghițit fiecare insultă , căruia i-a păsat de fiecare om din comunitate , de la mic, la mare. Dumnezeu l-a ales aici pe pământ pentru a fi un slujitor de-al Lui. Ani de zile, ne-a slujit și ascultat fiecare supărare sau necaz. A fost un exemplu pentru noi. Astăzi, Cel de Sus a hotărât ca a slujit destul, ca și-a îndeplinit lucrarea aici , printre pământeni. Ca și om, a lăsat în urma, soție, copil și mamă care acum trebuie să fie puternici și împăcați ca soțul , tatăl și copilul lor preaiubit a ajuns într-un loc mai bun, în sfânta îmbrățișare a îngerilor. Dumnezeu să te odihnească în pace, domn părinte , suflet drag și iubit !” „Dumnezeu să vă numere cu cei drepți Părinte Ioan Florin Bășa!” „Dumnezeu să-l ierte! Un om cu suflet deosebit”.

Citește și: O nouă pierdere fără margini în BOR! Un alt preot a murit subit la vârsta de 43 de ani