Un preot ortodox a stropit enoriaşii din „înaltul Cerului” cu apă sfinţită, ca să îi vindece de beţie şi desfrâu

Un preot ortodox din orașul rusesc Tver a zburat cu elicopterul până în înaltul cerurilor să arunce cu apă sfințită peste locuitori, ca să-i vindece de „beție și desfrâu”.

12 sept. 2019, 13:38
Un preot ortodox a stropit enoriaşii din „înaltul Cerului” cu apă sfinţită, ca să îi vindece de beţie şi desfrâu

Mitropolitul Savva a fost însoțit în elicopter, miercuri, de părintele Alexander Goryachev și alți doi prelați. Le-a mai fost alături un cuplu în care soțul, susțin ei, s-a vindecat de dependența de alcool prin această metodă.

Preotul a adus 70 de litri de apă sfințită și două icoane pentru această procesiune. Una dintre icoane înfățișează un sfânt despre care se spune că îi vindecă pe cei care sunt dependenți de alcool sau droguri.

Nu este clar cum anume s-a stabilit că 70 de litri este cantitatea ideală de apă sfințită, notează themoscowtimes.com.

„Orice boală e provocată de un virus și un virus este un demon. Prin urmare, orice boală este o boală spirituală”, a explicat Alexander Goryachev, pentru tvernews.com.

„De ce ar fi o glumă? E o glumă că încercăm să ajutăm oamenii să scape de o boală? Noi încercăm să ajutăm oamenii să renunțe la alcool, droguri și desfrâu. Ce e de râs în asta? Lasă-i să râdă și noi ne facem treaba!”, a declarat părintele Goryachev.