Un primar dintr-o comună din Vrancea a dat un sfert din bugetul local pe o maşină

O primărie din Vrancea a cheltuit aproape un sfert din bugetul local pe o maşină de lux. Primarul spune că avea mare nevoie de aşa ceva, fiind vorba de o maşină de teren care poate fi folosită şi pe drumurile forestiere.  

23 mai 2017, 14:04
Un primar dintr-o comună din Vrancea a dat un sfert din bugetul local pe o maşină

Cam 22 de procente din bugetul anual al comunei s-au dus pe autoturismul de lux. Mai exact, 35.000 de euro. O sumă fabuloasă, având în vedere nevoile comunei Jitia. Primarul din Jitia susţine că a cumpărat autoturismul cu bani obţinuţi din exploatarea pădurii, transmite România TV.

ION PĂUN primar comuna Jitia, judeţul Vrancea: „Noi la primărie avem şi vreo 600 de hectare de pădure şi am achiziţionat-o cu bani de la pădure. Din bugetul primăriei nu ne puteam permite.

Autoturismul de teren a fost cumpărat în locul vechii Dacii Papuc 4×4, care s-a stricat. Autorităţile locale susţin că era necesară achiziţia unei astfel de maşini pentru a se putea interveni, în situaţii de urgenţă, în zone greu accesibile.

„Noi avem pădurea pe teritoriul comunei jitea şi aveam nevoie să ajungem, sunt terenuri din munte”, spune primarul.

Jitia este o comună mică din judeţul Vrancea, datele oficiale de statistică indicând faptul că aşezarea are 1.600 de locuitori. În 2016 bugetul localităţii a fost de 2 milioane de lei, adică aproximativ 157.000 de euro, astfel că maşina a costat aproape 22% din bugetul comunei.

Potrivit edilului, nu au fost afectate sumele din impozite şi taxe de la populaţie, ci autoturismul s-a plătit cu bani din exploatarea pădurii aflată în administrarea Primăriei Jitia. „Noi avem 600 de hectare de pădure pe care o exploatăm şi am folosit o parte din bani pentru această maşină, pentru că ne era folositoare. La noi sunt drumurile mai proaste şi, ca să ajungi de pe un deal pe altul, e nevoie de o maşină puternică. Are şi carlingă în spate, pentru eventuale transporturi de urgenţă. Avem o Dacia Papuc 4×4, dar s-a stricat“, a spus primarul Ion Păun.