Un profesor este acuzat de mai multe eleve că le făcea avansuri sexuale

Un profesor din Vaslui este acuzat de mai multe eleve că le-a făcut avansuri sexuale. Dascălul le ademenea pe tinerele de 13 şi 14 ani în cabinetul său de istorie, unde le vorbea vulgar şi le atingea. Profesorul este anchetat de poliţie, dar spune că totul este o înscenare pentru a fi dat afară din şcoală.

13 iul. 2016, 12:30
Un profesor este acuzat de mai multe eleve că le făcea avansuri sexuale

Mai multe eleve le-au spus părinţilor că profesorul de istorie le chema la el în cabinet, unde le dădea bomboane şi apoi le atingea în zonele intime şi le vorbea vulgar.

Pus în faţa acuzaţiilor, profesorul susţine că nu este nimic adevărat şi că cineva urmăreşte scoaterea lui din învăţământ. Conflictul vine din urmă cu mai mulţi ani când dascălul a refuzat să se mute la o altă şcoală, unde trebuia să facă naveta.

Dascălul are 56 de ani şi are o vechime în învăţământ de peste 3o de ani. Cei care îl cunosc spun că bărbatul ar fi capabil de asemenea fapte.

În acest caz a fost deschis dosar de cercetare penală, pentru corupere sexuală. Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au demarat o anchetă la şcoală,iar profesorul a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 15%, pe trei luni, pentru comportament necorespunzător.

Citeşte şi Eleve şantajate pentru sex şi bani