Un PROFESOR face DEZVĂLUIRI despre caracatiţa ŞPĂGII de la Liceul Dimitrie Bolintineanu VIDEO

Un profesor care a făcut parte din comisia de supraveghere a bacalaureatului la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a dezvăluit, la România TV, cum funcţiona caracatiţa şpăgii în această instituţie de învăţământ la examenul de bacalaureat.

05 iul. 2013, 11:26

Profesorii care ajung în comisia de supraveghere la bacalaureat la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” şi nu acceptă să intre în jocurile murdare făcute pentru ca unii elevi să promoveze nici măcar nu mai sunt lăsaţi să intre în clase. Dezvăluirea a fost făcută la România TV de un cadru didactic care a fost delegat la acest liceu din Sectorul 5 al Capitalei în 2009.

Pentru că a refuzat să facă parte din caracatiţa şpăgii, deşi fusese avertizat de profesori mai experimentaţi în legătură cu practicile de la Bolintineanu, profesorul supraveghetor, care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului, a fost trimis la poarta unităţii şcolare.

Colegii din şcoala unde activam mi-au spus că la Dimitrie Bolintineanu este o caracatiţă şi să am grijă, eu fiind la început în sistem. Am ajuns la liceul Bolintineanu unde am fost întâmpinat de profesorul de religie Leonard, care se spune că intermedia şpaga. Mi-a spus să nu îmi fac griji, că totul este pus la punct. Ştiind metodologia de examen am constatat încă de la început că nu s-au tras bilete ca să vedem cum picăm în sălile de examen, ne-au spus că biletele au fost trase de calculator. Am fost în clasă cu un alt profesor, nu ne ştiam, iar după o oră acest Leonard a venit cu acele subiecte la subraţ şi a spus că totul este în regulă, să nu ne facem griji. Eu atunci am zis că nu se poate aşa ceva, că nu permit acest lucru, copii s-au ridicat şi au spus că vor şi ei la fel ca ceilalţi. I-am spus, aici nu se fac aceste lucruri, vă rog sa părăsiţi sala să putem să ne continuăm activitatea. Profesorul Leonard s-a retras„, a spus profesorul supraveghetor la examenul de BAC din liceul Dimitrie Bolintineanu.

Profesorul care nu a acceptat neregulile ştie cu siguranţă că s-au luat bani dar nu cunoaşte sumele. De asemenea, pentru că nu a vrut să facă parte din caracatiţa şpăgii profesorul supraveghetor a ajuns să păzească poarta liceului.

Nu ştiu câţi bani s-au luat. Eu nu am acceptat acest lucru. Colegii nu discutau lucrurile astea. Am fost dat pe hol. A venit preşedintele de comisie şi mi-a spus că colegii mei se simt urmăriţi. La un moment dat m-au trimis la poartă. Am stat la poarta liceului„, a mai spus profesorul supraveghetor.