Un profiler FBI îl va studia pe Gheorghe Dincă. DIICOT a cerut ajutorul americanilor pentru a pătrunde în mintea monstrului din Caracal

DIICOT-ul cere o nouă analiză psihologică a lui Gheorghe Dincă, de data aceasta realizată de FBI. Deşi profilerul care l-a studiat până acum pe Gheorghe Dincă este şcolit tot de FBI, Direcţia Antimafie vrea o a doua opinie.

25 sept. 2019, 16:30
Un profiler FBI îl va studia pe Gheorghe Dincă. DIICOT a cerut ajutorul americanilor pentru a pătrunde în mintea monstrului din Caracal

DIICOT vrea o a doua opinie nu numai în legătură cu ADN-ul Luizei, ci şi în legătură cu analiza comportamentală a lui Gheorghe Dincă. De această dată ea va fi realizată în Statele Unite ale Americii, de către FBI.

Felix Bănilă, şeful DIICOT spune că nu este vorba că nu ar fi avut încredere de primul profiler care l-a analizat pe Gheorghe Dincă, ci îşi doreşte o a doua opinie pentru a fi sigur că Gheorghe Dincă nu minte.

Profiler-ul care l-a studiat pe Dincă a avorbit în urmă cu două săptămâni despre modul de operare al unui criminal în serie. „Dacă avem de-a face cu un criminal inteligent, mă aștept să fie un criminal organizat, să își selecteze victimele, să-și fixeze traseele rutiniere, nu se va întoarce niciodată pe acelaşi traseu. Dacă avem norocul, fără să fiu cinic, să avem și victimă, moartă sau în viață, marele noroc este să avem victimă în viață, ne dăm seamă și ce anume l-a atras pe acesta în preajmă victimei„, spunea acesta.

Citeşte şi Profiler-ul care a intrat în mintea lui Dincă explică modul de operare al prădătorului în serie. Interviu în exclusivitate VIDEO

Totodată, analiza comportamentală a lui Gheorghe Dincă, făcută de profilerul român, a relevat că acesta nu are niciun fel de remuşcare şi niciun muşchi de pe faţă nu i se mişcă atunci când vorbeşte despre ororile comise. Dincă nu doar că plănuia să ucidă fetele ci îşi stabilea în detaliu şi cum să scape de cadavre.