Un puternic taifun ar putea lovi arhipelagul filipinez în prima zi de Crăciun

Un puternic taifun este așteptat duminică în Filipine, au anunțat vineri autoritățile, ceea ce ar putea să afecteze planurile a milioane de persoane obișnuite să călătorească pentru petrecerea Crăciunului în acest arhipelag catolic, relatează AFP.

23 dec. 2016, 17:24
Un puternic taifun ar putea lovi arhipelagul filipinez în prima zi de Crăciun

Furtuna Nock-Ten ar putea fi însoțită de vânturi cu rafale de între 194 și 214 de km pe oră, când va ajunge duminică la est de Luzon, principala insulă din acest arhipelag, a indicat vineri Centrul american pentru prevenirea furtunilor, potrivit Agerpres.

Suntem în măsură să informăm populația că ne-am putea confrunta cu o furtună în prima zi a Crăciunului, a declarat pentru AFP Romina Marasigan, purtătoarea de cuvânt al Consiliului național pentru gestionarea riscurilor.

Ne mobilizăm la nivelul cel mai înalt pentru această furtună, a mai spus aceasta, adăugând că au fost deja depozitate provizii în centrele de refugiu ce pot primi persoanele sinistrate.

În fiecare an, milioane de filipinezi călătoresc în timpul Crăciunului pentru a celebra în familie una dintre cele mai importante sărbători ale calendarului catolic. Dacă va rămâne pe traiectoria actuală, furtuna ar putea afecta și capitala Manila.

Arhipelagul filipinez se confruntă în mod regulat cu furtuni violente, cu o medie de circa 20 de taifunuri în fiecare an.

În noiembrie 2013, 7.350 de persoane au pierit sau au fost date dispărute după trecerea super-taifunului Haiyan.