Un raport al armatei ruse susţine că soldaţii lui Putin au omorât în cursul nopţii de marţi 280 de soldaţi ucraineni şi au distrus 59 de unităţi de echipament militar

Forţele ruse au vizat în cursul nopţii 93 de ţinte, au ucis 280 de soldaţi ucraineni şi au distrus 59 de unităţi de echipament militar, potrivit ultimului raport al Armatei Ruse, publicat miercuri.

11 mai 2022, 14:05
Un raport al armatei ruse susţine că soldaţii lui Putin au omorât în cursul nopţii de marţi 280 de soldaţi ucraineni şi au distrus 59 de unităţi de echipament militar

Forţele ruse au vizat în timpul nopţii 93 de ţinte, printre care două posturi de comandă şi trei depozite de muniţii ale armatei ucrainene. În urma atacurilor, peste 280 de naţionalişti au fost ucişi şi 59 de unităţi de echipament militar au fost dezactivate.

Sistemele de apărare aeriană ale trupelor ruse au distrus în cursul nopţii 9 vehicule aeriene fără pilot ale forţelor ucrainene, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Afirmaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

De cealaltă parte, Procuratura Generală a Ucrainei a anunţat miercuri că forţele ruse au ucis cel puţin 226 de copii şi au rănit alţi 417 de la începutul invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie.

Citeşte şi: Război în Ucraina: s-a aflat tactica morbidă a armatei lui Putin

Cu toate acestea, Procuratura Generală a Ucrainei a specificat că se estimează că cifrele sunt mai mari, deoarece nu includ victimele din regiunile în care au loc ostilităţile şi pe cele din regiunile ocupate de trupele ruse.

Numărul dosarelor privind săvârşirea de crime de război în conflictul din Ucraina a depăşit 10.000, a declarat şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, generalul Ihor Klymenko.

Potrivit şefului Poliţiei Naţionale din Ucraina, anchetatorilor ucraineni care investighează crime de război li s-au alăturat poliţişti din mai multe ţări europene.

Citeşte şi: Fostul comandant al forţelor armate ale SUA în Europa ştie cum ar putea fi neutralizat definitiv Putin