Un regizor premiat la Cannes a ales să moară prin sinucidere asistată. Boala cumplită de care suferea

Regizorul Jaime Osorio Marquez, câștigător a trei premii Cannes și realizatorul primului serial columbian pentru HBO, a decis să-și pună capăt zilelor prin sinucidere asistată.

28 dec. 2021, 23:40
Un regizor premiat la Cannes a ales să moară prin sinucidere asistată. Boala cumplită de care suferea

Regizorul columbian, Jaime Osorio Marquez, 46 de ani, a decis să moară prin sinucidere asistată din cauza cancerului agresiv care s-a întins și la celelalate organe și îi provoca dureri insuportabile.

Regizorul Jaime Osorio Marquez a învins inițial cancerul la rinichi în 2009 şi apoi în 2012, când i-a revenit şi s-a metastazat.

Ne părăsesc MARII ACTORI. Anunţul trist făcut de regizorul Laurenţiu Damian pe Facebook

De-a lungul carierei sale regizorul Jaime Osorio Marquez a câştigat trei premii la prestigiosul festival Cannes. El este și creatorul primului serial columbian pentru HBO Max, „A Thousand Fangs” („Mil Colmillos”).

„Durerea puternică şi intoleranţa din ce în ce mai mare la medicamente l-au obligat să-şi încheie viaţa înainte ca sănătate să i se deterioreze şi mai mult şi să devină o povară pentru familia sa”, a declarat partenerul său de producţie Federico Duran de la Rhayuela Films.

Jaime Osorio Marquez s-a născut la Cali, Columbia și a studiat la Universitatea din Rennes, în Franţa, iar la întoarcerea în ţara natală a început să regizeze reclame pentru branduri mari.

Jaime Osorio Marquez a scris şi regizat filmul său de debut „The Squad” în 2011, care a fost produs de Rhayuela Films împreună cu Alta Films din Spania şi Sudestada Cine, Argentina.

Roger Michell, regizorul celebrului film „Notting Hill”, a murit la vârsta de 65 de ani

Roger Michell, regizorul celebrului film „Notting Hill”, a murit la vârsta de 65 de ani. Decesul a fost anunţat chiar de publicistul său, acesta anunţând că întreaga familie este devastată de durere, după ce Roger Michell a murit miercuri seara. Roger Michell lucra la un proiect despre Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, înainte să moară, scrie Daily Star.

Singurul film românesc care a rupt topurile Netflix! Regizorul Ştefan Mandachi: „A devenit un fenomen! Acesta a fost scopul”

Roger Michell s-a născut în Africa de Sud, la Pretoria, şi a copilărit în mai multe locaţii exotice precum Beirut, Damasc şi Praga, înainte să se stabilească în Anglia, astfel încât să poată fi atât regizor de film, cât şi regizor de teatru. A fost mai degrabă un renumit regizor de teatru, însă a devenit cu adevărat celebru după ce a regizat pelicula „Notting Hill”, film în care strălucesc Hugh Grant şi Julia Roberts şi care i-a adus lui Roger Michell trofeul pentru cel mai bun regizor britanic, la Empire Awards, şi o nominalizare la Premiile Bafta.

Roger Michell a fost însurat de două ori, cu actriţa Kate Buffery şi cu actriţa Anna-Maxwell Martin, şi a avut în total patru copii. Înainte să moară Roger Michell lucra la un proiect despre Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii.