Un renumit cardiolog spune că Erikssen nu va mai juca niciodată fotbal. „A murit pentru câteva minute. I-ar mai permite medicul să moară o dată? Categoric, nu”

Profesorul Sanjay Sharma, care l-a avut sub observaţie pe Christian Eriksen pe vremea când acesta juca la Tottenham, a declarat că probabil mijlocaşul danez nu-şi va putea continua cariera profesionistă.

14 iun. 2021, 17:37
Un renumit cardiolog spune că Erikssen nu va mai juca niciodată fotbal. „A murit pentru câteva minute. I-ar mai permite medicul să moară o dată? Categoric, nu”

Potrivit lui Sanjay Sharma, cardiolog sportiv la Universitatea St George’s din Londra, instituţiile din lumea fotbalului vor fi „foarte stricte” când vor stabili dacă Eriksen are voie sau nu să joace din nou.

Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Poate suna brutal, dar Eriksen a murit câteva minute. Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou? Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens„, a mai spus el, citat de Daily Record.

Citeşte şi Christian Eriksen, prima declaraţie de pe patul de spital. Acum două zile a fost resuscitat pe teren!

El a mai spus că este atât de competenţa jucătorului, cât şi a clubului la care joacă să evalueze riscurile continuării carierei. „Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că va fi sfârşitul carierei”.

„În mod clar s-a întâmplat ceva teribil. Dar au reuşit să îl recupereze. Întrebarea este ce s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat? A avut teste normale până în 2019, deci cum explici acest stop cardiac?”, a mai spus Sanjay Sharma. Renumitul cardiolog spune că au fost multiple motive din cauza cărora să se fi produs stopul cardiac, cum ar fi temperatura ridicată sau o afecţiune neidentificată.

Citeşte şi Noi detalii despre starea lui Eriksen, jucător prăbuşit pe teren la Euro 2020: Când am ajuns la el respira şi avea puls, apoi situaţia s-a schimbat