Un român a dat lovitura în Marea Britanie. Romanul său poliţist va fi publicat în 23 de ţări

Scriitor român, poveste de succes incredibilă. Eugen Chirovici, stabilit în Marea Britanie, a dat lovitura cu un roman în limba engleză. "The Book of Mirrors" sau "Cartea Oglinzilor" va fi publicată în peste 20 de ţări.

13 oct. 2015, 06:15
Un român a dat lovitura în Marea Britanie. Romanul său poliţist va fi publicat în 23 de ţări

Publicaţia The Guardian îi dedică un generos articol românului Eugen Chirovici, în care acesta povesteşte cum şi-a împlinit visul de-o viaţă, la 3 ani după ce s-a stabilit în Anglia. Nici prin gând nu îi trecea atunci că ar putea deveni unul dintre autorii cei mai publicaţi la nivel internaţional.

Chirovici a scris „The Book of Mirrors”, un roman poliţist în limba engleză. După ce a fost refuzat de 6 edituri americane, a fost acceptat de una britanică, acum 3 săptămâni. Apoi, agenţia a început să trimită exemplare în toată lumea. Nu a trecut foarte mult timp şi scriitorul român s-a trezit cu cereri de publicare de la edituri din 23 de ţări.

Eugen Ovidiu Chirovici, de 51 de ani, s-a născut la Făgăraș şi este de profesie economist. Între anii 2003 şi 2010 a fost lider al masonilor din ţara noastră, avânt titlul de mare Maestru al Marii Loji Naţionale.

Acum, trăieşte în Anglia, unde a ajuns pentru că fiul său era student la Cardiff, iar soţia primise o ofertă bună de muncă, în calitate de analist financiar. În ţară, a publicat cartea „10 nuvele poliţiste”, dar nu putea trăi din scris, aşa că a lucrat şi ca jurnalist.

Citeşte şi Românii au cheltuit cel mai mult pentru haine, cărţi şi produse IT&C, în primul semestru