Un român a încrucişat porcul vietnamez, mangaliţa şi mistreţul. Seamănă cu o oaie, dar e delicios

Un fermier din Satu Mare a fost la o fermă din Harghita, unde a văzut o nouă rasă Bio de porci, rezultată din încrucișarea între porcul vietnamez, mangalița și mistrețul sălbatic, potrivit Vocea Transilvaniei.

12 dec. 2015, 08:12
Un român a încrucişat porcul vietnamez, mangaliţa şi mistreţul. Seamănă cu o oaie, dar e delicios

Un român s-a gândit că reîntoarcerea românilor la o alimentație sănătoasă și cererea tot mai mare de carne de porc “light” îi va aduce bani frumoși.

“Am vrut să pot oferi o carne de calitate mai întâi pentru familia mea. După aceea, am văzut că devine din ce în ce mai interesant și de vândut și pentru prieteni. Poate fi o afacere bună pentru micii fermieri pentru că acest tip de carne, mai sănătoasă, se vinde foarte bine și cumpărătorii au început să caute deja în târguri mult mai mult porci de acest tip.Plus că și prețul este mai mare. De exemplu, un purcel de 20 de kilograme se vinde cu 400 de lei bucata, ceea ce este aproape dublu față de rasa normală”, a declarat Ion Torz.

Porcii sătmăreanului sunt hrăniți cu un amestec de furaje compus din porumb, grâu, floarea-soarelui, orz, orzoaică. La acestea adaugă mălai furajer.

Greutatea optimă la care se sacrifică încrucișarea de rase este de 150-170 de kilograme, nu mai mult.

Potrivit specialiștilor de la Institutul de Cercetări Alimentare, carnea de mangaliță are atât vitamine, cât și acizi grași nesaturați – adică grăsimile “bune” – în aceeași proporție ca uleiul de măsline, laptele de mamă sau somonul.