Un român, căpitan de vapor, a fost arestat în Franţa. Transporta peste o tonă de cocaină la Anvers

Peste o tonă de cocaină a fost confiscată vineri de la bordul unei nave de marfă care a fost deviată de paza de coastă în portul Dunkerque „pe baza informațiilor” serviciilor secrete franceze.

06 oct. 2021, 14:30
Un român, căpitan de vapor, a fost arestat în Franţa. Transporta peste o tonă de cocaină la Anvers

1.127 kilograme de cocaină au fost confiscate de la bordul vaporului care era sub pavilion liberian şi se deplasa din Brazilia către un port din nordul Europei, la Anvers, în Belgia.

Toţi cei 20 de membri ai echipajului, de diferite naţionalităţi între care ruşi, ucrainieni, filipinezi şi etiopieni, precum şi căpitanul navei, un român, au fost reţinuţi şi transportaţi la Paris, scrie Le Parisien.

Drogurile ar fi fost ascunse în cala navei care figura drept transportator de minereuri, iar valoarea lor a fost estimată la 80 de milioane de euro.

Citeşte şi Captură pe litoral. Un turist a găsit pe plajă un pachet de cocaină în valoare de un milion de dolari

La sfârșitul lunii august, peste 400 kg de cocaină fuseseră descoperite de vameşi la Dunkerque, într-un container venit din Columbia. Mai recent, peste 700 de kg de cocaină au fost confiscate dintr-un camion atacat de infractori în Le Havre. Captura de vineri este cu atât mai impresionant cu cât, ca titlu de comparație, 12,2 tone de cocaină au fost descoperite în Franța în 2018, față de 8,8 tone în 2019.

Citeşte şi Jumătate de tonă de cocaină, descoperită într-un depozit din Chiajna. „Marfa” era plasată în cutii de banane VIDEO