Un român care jefuia magazine de bijuterii deghizat a primit 10 ani de închisoare în Marea Britanie

Un cetăţean român care jefuia magazine de bijuterii în Marea Britanie îmbrăcat în haine de femeie a fost condamnat joi la zece ani de închisoare de o instanţă din Londra, transmite London Evening Standard.

08 aug. 2013, 15:28
Un român care jefuia magazine de bijuterii deghizat a primit 10 ani de închisoare în Marea Britanie

În vârstă de 35 de ani, Vasile Bogdan era unul din capii unei bande de 10 români care au obţinut 300.000 de lire în urma a cinci jafuri comise în două luni, scrie Agerpres.

Bărbatul folosea îmbrăcăminte de femeie – o perucă lungă şi neagră, o fustă până la genunchi, pălărie şi haină de blană – pentru a nu trezi suspiciunea proprietarilor de magazine şi pentru a putea trece de uşa de securitate.

El ţinea apoi uşa deschisă pentru ceilalţi membri ai bandei, care purtau cagule şi aveau cu ei ciocane mari pentru a sparge seifurile în care se aflau bijuteriile.

Cele cinci jafuri au avut loc în cartierele londoneze Plaistow, Manor Park, Forest Gate şi Bethnal Green, precum şi în oraşul Birmingham.

Banda lui Vasile Bogdan avea legătură cu o altă bandă de români, din Romford, ai cărei membri au fost trimişi la închisoare în martie pentru furturi de un milion de lire.

Bărbatul, care nu are domiciliu fix în Marea Britanie, a venit în Regatul Unit în luna noiembrie a anului trecut, cu câteva zile înainte de primul jaf. Potrivit London Evening Standard, el mai fusese închis de patru ori în România pentru furt.