Un român face manuale digitale pentru cel mai prestigios liceu din Marea Britanie

Un român care locuieşte la Londra face manualele pentru liceul unde au învăţat prinţii William şi Harry. Ideea s-a născut dintr-o frustrare a bărbatului, aceea că sistemul educaţional românesc trebuie să se schimbe, să meargă înainte, să ţină pasul cu evoluţia tehnologică, relatează România TV. Cum nu a reuşit să schimbe ceva în România, Paul Balogh şi-a încercat norocul în Marea Britanie.

26 ian. 2016, 12:32
Un român face manuale digitale pentru cel mai prestigios liceu din Marea Britanie

Paul Balogh este românul care produce material educaţional digital pentru Eton College. Acesta este cel mai prestigios liceu din Marea Britanie, unde au studiat, printre alţii, prinţii William şi Harry.

Eton, şcoală cu o tradiţie de şase secole, a dat Angliei 19 premieri şi numeroşi politicieni de rang înalt. Paul a încercat mai întâi să intre pe piaţa manualelor digitale în România, dar s-a lovit de multe obstacole şi uşi închise la minister.

„Cred că mai toate lucrurile bune pornesc dintr-o frustrare. Te apuci să faci ceva cu un elan uneori negativ în sensul că ai vrut să faci ceva anterior, nu a funcţionat aşa cum ai vrut din diferite condiţii şi la un moment dat îţi spui „La naiba, trebuie să fac lucrurile pe cont propriu!”. Asta depinde şi de cum sunt structurile individuale, dar funcţionează. Am văzut de multe ori că o echipă care este faţă în faţă unei adversităţi funcţionează mai bine decât o echipă care nu înfruntă o provocare”, a spus Paul Balogh, potrivit viitorulromaniei.ro.

Aşa că şi-a încercat norocul la Londra, unde a câştigat un concurs de proiecte pentru educaţie. Sistemul de predare pe care îl promovează el îmbină cele mai noi tehnologii cu programa şcolară.