Un român mort în Italia riscă să fie incinerat, dacă familia nu va strânge bani pentru repatriere

Un român de 39 de ani a murit în Catania, Italia, în urma unei comoţii cerebrale şi riscă să fie incinerat de autorităţile italiene dacă familia nu va face rost de suma de 4.000 de euro, necesară repatrierii. El lucra în construcţii, iar soţia sa este menajeră.    Autorităţile italiene ar putea incinera corpul bărbatului, la 10 zile de la moartea sa. Ministrul Cristian David a declarat că autorităţile române vor declanşa de urgenţă formalităţile pentru repatriere.

26 mai 2013, 15:43
Un român mort în Italia riscă să fie incinerat, dacă familia nu va strânge bani pentru repatriere

Un român plecat la muncă în Italia, care a murit din cauza unei comoţii cerebrale, riscă să fie incinerat dacă nu se va strânge suma de 4.000 de euro necesară repatrierii. Familia lui cere disperată ajutorul statului, pentru că in curand, autoritaţile italiene vor incinera trupul decedatului, potrivit România TV.

Citeşte şi Afişe anti-români în Italia: „Români, întorceţi-vă acasă!”

Bărbatul din comuna argeşeană Vedea lucra în Italia în construcţii de 5 ani. Fiul lui tocmai murise intr-un spital din Catania. Rudele sunt disperate pentru că nu au bani să repatrieze trupul neînsufleţit. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a promis că va face toate demersurile în acest caz. Romanul mort in Catania avea şi familia cu el, soţia şi un copil de un an şi opt luni.

Citeşte şi Muncitor român, MORT în Italia, în Săptămâna Mare

Nu vom rămâne indiferenţi la această situaţie, am anunţat deja consulatul de la Catania. Mâine dimineaţă, la prima oră, consulatul nostru de la Catania va contacta rudele şi se vor declanşa în procedură de urgenţă aceste formalităţi„, a declarat prin telefon, Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni pentru România TV.