Un român s-a apucat să crească păsări exotice, iar rezultatele sunt formidabile. Un singur ou se vinde cu 150 de lei

Un român în vârstă de doar 19 ani și-a deschis o afacere cu păsări exotice și are rezultate la care nici nu se gândea.

13 mart. 2023, 11:46
Un român s-a apucat să crească păsări exotice, iar rezultatele sunt formidabile. Un singur ou se vinde cu 150 de lei
Un tânăr de 19 ani crește păsări exotice

Un român în vârstă de numai 19 ani a pornit o afacere cu păsări exotice care s-a dovedit un adevărat succes. Tânărul din Arad a absolvit Universitatea de Științe Agricoledin Cluj Napoca, iar acum este un antrepenor în adevăratul sens al cuvântului.

Denis a fost pasionat de păsări încă din copilărie, iar acum deține aproximatov 700 de exeplare rare, numai ouăle acestora fiind vândute la prețuri exorbitante. Un ou de struț costă 150 de lei, iar acestea fac în fiecare iarnă câte 25 de ouă.

Tânărul povestește că un ou de emu are o greutate egală cu cea a 15-20 de ouă de găină, mai exact între 600-700 grame.

Citește și: Bărbat mort după ce a fost atacat de o găină agresivă. A supravieţuit cancerului, dar nu şi unei păsări de curte

Antreprenorul are planuri mari și își dorește să mai achiziționeze alte 1.000 de exemplare, pentru a-și extinde afacerea.

„Ouăle de emu ajung undeva la 600-700 de grame, echivalentul a 15, 20 de ouă de gaină. La începutul sezonului sunt la 150 de lei bucata, iar pe final de sezon 100 de lei, le trimitem atât în țară, cât și în afară”, a declarat acesta pentru observatornews.ro.

Ouăle nu sunt singurele care îi aduc profit lui Denis, ci și puii de păsări din această rasă. Prețul pentru un pui de emu este de 125 de euro. Produsele sale nu se vând doar în România, ci și în alte țări. Cel care îl susține cel mai mult pe Denis este tatăl lui, Mihai, care este la rândul lui pasionat de animale.

Citește și: Un struţ a bulversat traficul rutier în Găești. Toată lumea a fotografiat pasărea exotică

„E o pasiune comună, pe care o moşteneşte de la mine. De mic a iubit animalele şi a crescut cu ele şi le-a îndrăgit, ne bucurăm că merge pe drumul ăsta”, a spus tatăl acestuia.

Ouăle de la Arad ajung în țări precum Cuba, Algeria și Pakista. Tânărul crește și păuni, iar prețul unuia poate ajunge chiar și la 1.000 de euro.